2013-02-04 10:27:32
Φωτογραφία για Σύσκεψη των 3 αρχηγών για όλα τα θερμά μέτωπα...!!!
Σε νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, η οποία πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας, θα ληφθούν οι αποφάσεις για την πορεία της κυβέρνησης το αμέσως προσεχές διάστημα  και κυρίως για την αντίδραση που θα πρέπει να υπάρξει έναντι αφενός των κινητοποιήσεων κοινωνικών ομάδων και αφετέρου απέναντι στην αντιπολίτευση, που κλιμακώνει την κριτική της σε σειρά θεμάτων όπως οι αποκρατικοποιήσεις και οι διαρθρωτικές αλλαγές γενικότερα. Ο Α. Σαμάρας θα ζητήσει από τους κυβερνητικούς του εταίρους να εγκρίνουν το «δόγμα πυγμής» που έχει υιοθετήσει ο ίδιος απέναντι σε συνδικαλιστικές ηγεσίες που πρωτοστατούν σε κινητοποιήσεις, ενώ παράλληλα θα ζητήσει να υποστηριχθεί η «γραμμή» ότι δεν είναι νοητές οι εξαιρέσεις από τη δημοσιονομική πολιτική που έχει ήδη αποφασιστεί και ψηφιστεί από τη Βουλή.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις κινητοποιήσεις των αγροτών αλλά και της ΠΝΟ. Ειδικά για τους ναυτικούς, στην κυβέρνηση υπάρχει έντονος προβληματισμός για τον τρόπο αντιμετώπισης των κινητοποιήσεών τους, επειδή αναγνωρίζουν μεν ότι είναι έξι μήνες απλήρωτοι, αλλά και δεν μπορούν να δεχθούν να μείνουν τα νησιά χωρίς τρόφιμα και φάρμακα.


Ο υπουργός Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλης, σε ερώτηση χθες για το εάν η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επίταξη των ναυτεργατών, απαντά «ο διάλογος συνεχίζεται».

Ωστόσο, στο «τραπέζι» παραμένει πάντα το ενδεχόμενο της επιστράτευσης, μια επιλογή η οποία θα είναι η τελευταία - όπως βεβαιώνουν στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο Α. Σαμαράς θα ζητήσει από τους κυβερνητικούς εταίρους να υποστηριχθεί η γραμμή ότι δεν είναι νοητές οι εξαιρέσεις από τη δημοσιονομική πολιτική που έχει ψηφιστεί από τη Βουλή

Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει αυτή την ώρα το ενδεχόμενο να υπάρξουν κάποιες κινήσεις στο οικονομικό πεδίο προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση, αλλά, όπως τονίζουν μέλη της κυβέρνησης, τα περιθώρια είναι εξαιρετικά περιορισμένα. «Μπορεί να υπάρξει λύση, αν και οι συνδικαλιστές βάλουν νερό στο κρασί τους», προσέθεταν τα ίδια πρόσωπα.

Νέα έκκληση

Σε ό,τι αφορά τους αγρότες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου απηύθυνε το Σάββατο νέα έκκληση να κατανοήσουν πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα για την ελληνική κοινωνία συνολικά.

Ο κ. Κεδίκογλου πάντως άφησε να εννοηθεί ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαπραγμάτευση με την τρόικα, ειδικά δε μετά και την παραδοχή από μέρους των δανειστών μας ότι υπήρξε λάθος στο πρόγραμμα για την Ελλάδα. Στη σύσκεψη των κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη θα τεθεί το θέμα της φορολογίας στα ακίνητα, αλλά και των ιδιωτικοποιήσεων, οι οποίες είναι πρώτες στη λίστα των προτεραιοτήτων του πρωθυπουργού.

Χρονοδιάγραμμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα επαναβεβαιωθεί το χρονοδιάγραμμα για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ, της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ μέχρι τον Μάρτιο, ενώ παράλληλα θα συζητηθεί το θέμα της εκκίνησης των σχετικών διαδικασιών και για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ο κ. Σαμαράς θα ενημερώσει τους ηγέτες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ για τα αποτελέσματα των επαφών του στο Κατάρ και ειδικότερα για τη δημιουργία ενός κοινού ταμείου που θα αξιοποιηθεί για επενδύσεις σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Στο πολιτικό πεδίο, τέλος, ο κ. Σαμαράς θα αποδεχθεί το αίτημα της ΔΗΜΑΡ κυρίως να μην εμπλέκονται και τα τρία κυβερνητικά κόμματα στην αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ και θα υπενθυμίσει ότι το τελευταίο διάστημα οι ανακοινώσεις - απαντήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ εκδίδονται από τη ΝΔ.

Θέμα ανασχηματισμού δύσκολα θα τεθεί στην παρούσα φάση (πάρα το ότι ο πρωθυπουργός θα ήθελε ορισμένες αλλαγές σε επίπεδο προσώπων), επειδή ο κ. Βενιζέλος θα ήθελε πρώτα να ολοκληρωθεί το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και μετά να ξεκινήσει η σχετική συζήτηση.

Γιάννης Σαραντάκος / ethnos.gr
  
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ