2013-02-11 03:08:02
Φωτογραφία για Τυνησία: Αποχώρησε από την κυβέρνηση το κόμμα του προέδρου
Ένοπλη στρατιωτική φρουρά θα υπάρχει επί 24ωρου βάσεως στον τάφο του δολοφονηθέντος ηγέτη της τυνησιακής αντιπολίτευσης Τσόκρι Μπελάιντ, όπως... ανακοίνωσε την Κυριακή το υπουργείο Άμυνας της Τυνησίας. Εν τω μεταξύ, εν μέσω των αναταραχών που ξέσπασαν στην Τύνιδα μετά τη δολοφονία του ηγέτη της αντιπολίτευσης το κοσμικό κόμμα του Τυνήσιου προέδρου Μονσέφ Μαρζουκί απέσυρε τους τρεις υπουργούς του από την ισλαμιστική κυβέρνηση, ισχυριζόμενο ότι τα αιτήματά του για αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο δεν είχαν ικανοποιηθεί.

«Εδώ και μία εβδομάδα λέγαμε ότι αν δεν αντικατασταθούν οι υπουργοί Εξωτερικών και Δικαιοσύνης θα αποχωρούσαμε από την κυβέρνηση», δήλωσε στο Reuters ο αξιωματούχος του κόμματος Σαμίρ Μπεν Αμόρ. «Αυτή η απόφαση δεν έχει τίποτα να κάνει με την απόφαση του πρωθυπουργού να σχηματίσει κυβέρνηση τεχνοκρατών», πρόσθεσε ο ίδιος, αναφερόμενος στην πρόταση του Χαμάντι Τζεμπαλί να σχηματίσει κυβέρνηση τεχνοκρατών μέχρι τη διενέργεια πρόωρων εκλογών, εν μέσω της κρίσης που πυροδότησε η δολοφονία του πολιτικού της κοσμικής αντιπολίτευσης Σόκρι Μπελάιντ.


Σύμφωνα με το δίκτυο Αλ Αραμπίγια, υπήρξαν πληροφορίες ότι Σαλαφιστές είχαν σχεδιάσει να ξεθάψουν τη σορό του Μπελάιντ. Μέλη του υπερσυντηρητικού αυτού μουσουλμανικού τάγματος είχαν προειδοποιήσει ότι ο Μπελάιντ ήταν ένας αριστεριστής Μαρξιστής, άπιστος και άθεος και δεν θα έπρεπε να ταφεί σε κανονικό τάφο.

Η κατάσταση στην Τυνησία παραμένει επικίνδυνα τεταμένη με το υπουργείο Άμυνας της χώρας να έχει θέσει το στρατό σε κατάσταση συναγερμού υπό το φόβο νέων εξεγέρσεων.

Η οικογένεια του Μπελάιντ πάντως έχει κατηγορήσει ανοικτά το κυβερνών κόμμα Ενάχντα ότι δολοφόνησε τον ηγέτη του αντιπολιτευτικού συνασπισμού. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ