2013-02-13 05:36:03
Φωτογραφία για Ύποπτα εμβάσματα στην υπόθεση Siemens
Οκτώ υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΤΕ κλήθηκαν σε απολογία για την υπόθεση Siemens, καθώς προέκυψε ότι διέθεταν σε λογαριασμούς αυστριακών και γερμανικών τραπεζών σημαντικά περιουσιακά στοιχεία.

Πρόκειται για υπάλλήλους του ΟΤΕ, οι οποίοι θα απολογηθούν για τα αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, καθώς από την ερευνά των δικαστικών Αρχών προέκυψε ότι τα εν λόγω στελέχη είτε διέθεταν σε λογαριασμούς σε αυστριακές και γερμανικές τράπεζες, είτε απέκτησαν σημαντικά περιουσιακά στοιχεία που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα τους.

Συγκεκριμένα εντόπισαν: ένα έμβασμα απευθείας από τα «μαύρα ταμεία» του γερμανικού κολοσσού σε λογαριασμό ενός εκ των οκτώ κατηγορουμένων, τρείς ύποπτους λογαριασμούς σε αυστριακή ή γερμανική τράπεζα αλλά και μεγάλη επενδυτική δραστηριότητα σε ακίνητα από τέσσερις κατηγορουμένους την περίοδο εκείνη.

Η ανάκριση για τα «μαύρα» ταμεία της Siemens, που βρίσκεται στον 4ο χρόνο διεξαγωγής της, αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο δίμηνο, με την αποστολή κατηγορητηρίων και κατά 12 υψηλόβαθμων στελεχών της μητρικής εταιρείας. Τα συγκεκριμένα στελέχη φέρονται να διαχειρίζονταν το «μαύρο» ταμείο της επιχείρησης και διένειμαν τις μίζες. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ