2013-02-18 11:10:54
Φωτογραφία για Πάτρα: Σε απόγνωση οι επιχειρηματίες γνωστού πεζοδρόμου - Χρέη, λουκέτα και οφειλές ενοικίων έως και εννέα μήνες!
Υπό συνθήκες άγριας οικονομικής πίεσης λειτουργεί καθημερινά το 90% των επιχειρήσεων σε γνωστό πεζόδρομο της Πάτρας.

Σύμφωνα με έρευνα του thebest.gr, οι επιχειρηματίες της περιοχής βλέπουν καθημερινά τα καταστήματά τους να αργοπεθαίνουν και οι ίδιοι επιβιώνουν υπό την δαμόκλειο σπάθη των χρεών προς το Δημόσιο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και προς τρίτους.

Είναι χαρακτηριστικό, οτι για το προαναφερθέν ποσοστό των επιχειρήσεων της ίδιας περιοχής, καταγράφονται καθυστερήσεις ενοικίων προς τους ιδιοκτήτες των ακινήτων που αρχίζουν από τρεις και καταλήγουν στους εννέα μήνες!

Παράλληλα, υπάρχουν περιπτώσεις που όταν η πίεση των ιδιοκτητών γίνεται ασφυκτική, εγκαταλείπουν το κατάστημα και επιλέγουν άλλον όμορο χώρο προκειμένου να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, ενώ σε άλλες περιπτώσεις μπαίνουν λουκέτα.

Η κατάσταση προφανώς δεν διαφέρει από εκείνη σε άλλες περιοχές της Πάτρας, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, κανείς από τους επιχειρηματίες δεν περίμενε οτι η κρίση θα έφερνε τέτοια αποτελέσματα, μιας και ο πεζόδρομος αποτελούσε έναν από τους πιο φημισμένους οικογενειακούς και φοιτητικούς προορισμούς της πόλης, στον τομέα της εστίασης και της αναψυχής.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ