2013-02-18 15:12:03
Φωτογραφία για Έκλεβαν τάματα από την Αστυπάλαια και τα πουλούσαν σε 2 Τούρκους λαθρέμπορους ...
Κατασχέθηκαν χρυσά και ασημένια κοσμήματα βάρους πάνω από 600 γραμμάρια, 2 ζυγαριές ακριβείας, εργαλεία χρυσοχοΐας, 9 κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 17.900 ευρώ κ.α.

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση του Τμήματος Ασφάλειας Κω, σπείρα η οποία εμπορεύονταν κλεμμένα κοσμήματα.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν χθες (16-02-2013) στη Κω, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, συνολικά οκτώ (8) άτομα, από τα οποία έξι (6) ημεδαποί (τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες) ηλικίας 44, 23, 22, 22, 30 και 49 ετών καθώς και δυο (2) υπήκοοι Τουρκίας ηλικίας 46 και 27 ετών.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «σύστασης εγκληματικής οργάνωσης», «αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος» και «πρόκληση και προσφορά για την τέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος».

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης με σκοπό τη διερεύνηση πληροφορίας σχετικά με παράνομη αγοραπωλησία κοσμημάτων που πιθανόν προέρχονται από κλοπές, χθες το απόγευμα στην πόλη της Κω, ακινητοποιήθηκαν οι πέντε (5) πρώτοι συλληφθέντες και σε έρευνα που έγινε βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν:


Οκτώ (8) πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν διάφορα χρυσά κοσμήματα συνολικού βάρους 571 γραμμαρίων

Μια (1) πλαστική συσκευασία που περιείχε διάφορα ασημένια κοσμήματα συνολικού βάρους 44 γραμμαρίων

Μια (1) διάφανη πέτρα (διαμάντι) βάρους 1,7 γραμμαρίων

Μια (1) υφασμάτινη θήκη που περιείχε είκοσι (20) χρυσές αλυσίδες με σταυρούς και φυλακτά

Δυο (2) χρυσά πεντόλιρα

Δυο (2) χρυσά μονόλιρα

Δυο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας

Μια (1) ηλεκτρονική συσκευή εκτίμησης διαμαντιών

Τέσσερα (4) εργαλεία χειρός (κόφτης, πένσα, μυτοτσιμπίδα)

Πέντε (5) μπουκάλια που περιείχαν υγρό χρυσοχοΐας

Επτά (7) κινητά τηλέφωνα

Το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ

Στην συνέχεια ακολούθησε έρευνα, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στην οικία του 49χρονου ημεδαπού, που εξωτερικά της εισόδου της είχαν ακινητοποιηθεί οι παραπάνω πέντε (5) κατηγορούμενοι. Μέσα στην οικία εντοπίσθηκαν ο 49χρονος και οι υπήκοοι Τουρκίας στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν κατασχέθηκαν:

Διάφορα χρυσά κοσμήματα βάρους 26,5 γραμμαρίων

Διάφορα ασημένια κοσμήματα βάρους 41 γραμμαρίων

Δυο (2) κινητά τηλέφωνα

Δυο (2) ακτοπλοϊκά εισιτήρια της γραμμής Κως-Τουρκιά

Το χρηματικό ποσό των 17.500 ευρώ

Από την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε ότι οι πέντε πρώτοι συλληφθέντες που διαμένουν στην Κω ταξίδεψαν χθες το πρωί από την Κάλυμνο, προκειμένου με τη μεσολάβηση του 49χρονου, να πουλήσουν στους Τούρκους τα κοσμήματα που έφεραν μαζί τους. Επίσης πρόεκυψε ότι οι συλληφθέντες κατά το παρελθόν είχαν πραγματοποιήσει στον ίδιο χώρο πανόμοια παράνομη αγοραπωλησία κοσμημάτων.

Μέρος των κοσμημάτων που κατασχέθηκαν διαπιστώθηκε ότι προέρχονται από κλοπή σε Ιερό Ναό στην Αστυπάλαια και αφού αναγνωρίστηκαν αποδόθηκαν στους υπευθύνους. Τα υπόλοιπα φυλάσσονται στο Τμήμα Ασφαλείας Κω και ερευνάτε η προέλευσή τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω, ενώ η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται.

Καλούνται οι πολίτες, ιδιαίτερα των νησιών του Βορίου συγκροτήματος της Δωδεκανήσου, που έχουν πέσει θύματα κλοπής κοσμημάτων να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Ασφαλείας Κω, στα τηλέφωνα 22420-24444 και 28668, για τυχόν αναγνώριση.

eglimatikotita.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΕΠΕΙΓΟΝ ! Διαδώστε το
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΕΠΕΙΓΟΝ ! Διαδώστε το
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ