2013-02-20 17:20:03
Φωτογραφία για Παρατείνεται νομοθετικά για ένα χρόνο η ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων
Για έναν χρόνο και συγκεκριμένα μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου του 2014 αναμένεται να παραταθεί η ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων που έληξε στις 31/12/2012, με νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός των επομένων ημερών.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να περιλαμβάνει ευνοϊκές ρυθμίσεις για ανέργους και συνταξιούχους, καθώς, επίσης, και την εφαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος «Αριάδνη», με το οποίο θα γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι παράνομες συντάξεις που μέχρι τώρα εισέπρατταν περίπου 50.000 άτομα. Με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος, θα αλλάξει και η διαδικασία χορήγησης του πιστοποιητικού ασφαλιστικής συμμόρφωσης, το οποίο θα δίδεται κατόπιν ελέγχου στις επιχειρήσεις κατά τα πρότυπα του φορολογικού πιστοποιητικού.

Επίσης, αναμένεται να δοθεί λύση στο πρόβλημα της αναστολής της χορήγησης της σύνταξης αναπηρίας ή του προνοιακού επιδόματος στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ με αναπηρία, κατά τη διάρκεια της πολύμηνης αναμονής για την επανεξέτασή τους.


Ακόμη, στο νομοσχέδιο θα προβλέπεται η συνεργασία της Οικονομικής Αστυνομίας, του ΣΕΠΕ (επιθεωρητές εργασίας) και της ΕΥΠΕΑ, ενώ παράλληλα θα διευρύνονται οι αρμοδιότητες της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας (ΥΠΟΑ) που πλέον θα έχει ως αποστολή την πρόληψη, έρευνα και καταστολή οικονομικών εγκλημάτων και ιδίως αυτών που τελέστηκαν εις βάρος των οικονομικών συμφερόντων του Δημοσίου και της εθνικής οικονομίας γενικότερα.

Τέλος, αναμένεται να ακριβύνει το εργόσημο μέσω της αύξησης του ασφαλίστρου από 20% σήμερα σε 30% και να γίνουν πιο αυστηρές οι προϋποθέσεις για τις παροχές που θα δίνουν το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και ο ΟΑΕΔ στους αμειβόμενους με κουπόνι εργασίας.

himaira.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ