2013-02-21 14:30:45
Φωτογραφία για Διαχρονικά Σκανδιναβικό
Ένα κομψό σπίτι στην παραθαλάσσια κοινότητα Hellerup της Κοπεγχάγης προβάλλει την αγάπη των ενοίκων του για την κλασική πολυτέλεια, αλλά και για τις περιπέτειες.

Το σπίτι βρίσκεται στο προάστιο Hellerup της Κοπεγχάγης, το οποίο άρχισε να αναπτύσσεται στα τέλη του 19ου αιώνα. Είναι μια παραθαλάσσια περιοχή, τυπικά μοντέρνα και αστική, με καφέ, εστιατόρια και δείγματα πολιτιστικής κληρονομιάς όπως το παλιό αποστακτήριο μπίρας Tuborg. Η έντονη ταυτότητα της περιοχής υπήρξε ένας από τους λόγους που η interior designer Marianne Brandi και ο σύζυγός της Keld Mikkelsen, ιδιοκτήτες της γνωστής εταιρείας Day Birger & Mikkelsen ενέδωσαν στην αγορά του. Η ανακαίνιση έγινε από τον αρχιτέκτονα και φίλο της οικογένειας, Mikael Mammen (www.mikaelmammen.com), ο οποίος σεβάστηκε την υπάρχουσα αρχιτεκτονική. Αυτή άλλωστε υπαγόρευσε και τους κανόνες της διακόσμησης, η οποία είναι σύγχρονη αλλά σε απόλυτη συνάφεια με τα κλασικά στοιχεία
. Η έμπνευση ήρθε από μεγαλοαστικά διαμερίσματα στο Παρίσι, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη. «Για εμάς η ουσία βρίσκεται στο διαχρονικό design και την ισορροπία τέχνης και τεχνικής, κλασικού και σύγχρονου, τοπικού και διεθνούς. Όλο αυτό με τη δική μας επιμέλεια παίρνει ένα χαρακτηριστικό σκανδιναβικό στυλ», εξηγεί ο Keld περιγράφοντας τις διακοσμητικές επιλογές τους.

Σαν ερμάριο με χαμένους θησαυρούς, το σπίτι έχει σοφιστικέ σουβενίρ από τη φύση, βιωματικά αντικείμενα όπως η συλλογή με κιθάρες του Keld, αντικείμενα τέχνης και αντίκες σε εκλεκτικές συνθέσεις. Μοντέρνα, κλασικά και έθνικ κομμάτια μειξάρονται σε αισθησιακούς συνδυασμούς, με αποτέλεσμα ακόμα και κάτι απλό και φυσικό να αποκτά διαφορετική αίγλη, όπως για παράδειγμα τα μικρά δεντράκια εσωτερικού χώρου που κοσμούν τη νησίδα της κουζίνας.

Και η παραμικρή λεπτομέρεια είναι σοφά μελετημένη για να αντέξει στο χρόνο η διακόσμηση, καθώς η Marianne δηλώνει πως δεν θα είχε την ενέργεια να ξανακάνει τέτοια δουλειά. «Ξέρεις ότι δεν μπορείς να ξεφύγεις από αυτό που είσαι», λέει και γι' αυτό φρόντισε ώστε το interior design του σπιτιού της να αντιπροσωπεύει το χαρακτήρα της. «Το σπίτι φτιάχτηκε για ενήλικες και δεν ενδείκνυται για παιδιά», συμπληρώνει.

http://www.deconow.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ