2013-02-21 17:17:02
Φωτογραφία για Οι συμμαχίες πριν από την εκλογή του νέου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής
του Μάνου Χατζηγιάννη

Σε λίγες ώρες θα γνωρίζουμε τον νέο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, ο οποίος θα διαδεχθεί τον μακροβιότερο Αρχιερέα στην ιστορία της Μητροπόλεως, Δαμασκηνό.

Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος θα προβεί, λοιπον, κατά τη συνεδρίασή της, στην πλήρωση της Ιεράς Μητροπόλεως. Έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα οι υποψηφιότητες είναι πέντε: -του Πρωτοσυγκέλλου της Μητρόπολης Μαρωνείας, Αρχιμανδρίτη Κωνστάντιου Παναγιωτακόπουλου, ο οποίος ζει την καθημερινότητα στην περιοχή και φαίνεται να έχει την υποστήριξη του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, αλλά και των πλησίον στον κ. Άνθιμο Μητροπολιτών, των τοπικών αρχόντων και φορέων, αλλά και του υπουργού Εσωτερικών Ευρ, Στυλιανίδη.

-του Πρωτοσύγκελλου της Μητρόπολης Ξάνθης, Αρχιμανδρίτη Παντελεήμονα Μουτάφη, ο οποίος υποστηρίζεται πέραν από τον Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα και και από αρκετούς Μητροπολίτες επιρροής του Αρχιεπισκόπου


-του Μητροπολίτη Βρεσθένης κ. Θεόκλητου. Η υποψήφιότητά του έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην περιοχή, αλλά φαίνεται να απολαμβάνει της στήριξης των λεγομένων “παλαιών” της Ιεραρχίας. Πάντως όπως έλεγαν έμπειρες εκκλησιαστικές πηγές στο “Αγιορείτικο βήμα” η εκλογή του θα ήταν κάτι παραπάνω από έκπληξη.

-του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου Κιούλου, ιεροκήρυκα των Σωμάτων Ασφαλείας. Οι Ενώσεις Αστυνομικών και Πυροσβεστών έχουν στείλει μέχρι και επιστολές στον Αρχιεπίσκοπο για να στηρίξουν την εκλογή του Αρχιμανδρίτου.

-του Αρχιμανδρίτη Μάξιμου Κάππα, που είναι προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Φωτεινής Ιλισσού. Μπήκε στη διαδικασία σαν...αουτσάιντερ, αλλά στην πορεία έγινε ένα από τα...φαβορί.

agioritikovima.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ