2012-03-30 04:08:03
Φωτογραφία για Στο ΣτΕ η ΓΣΕΕ για το «μαχαίρι» στους μισθούς
Αίτηση ακύρωσης της Πράξης του υπουργικού συμβουλίου με την οποία επιβάλλονται οι μειώσεις μισθών και οι αλλαγές στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας... κατάθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας η ΓΣΕΕ, που ζήτησε από τον πρόεδρο του ΣτΕ να οριστεί το συντομότερο δυνατό η εκδίκαση της αίτησης από την ολομέλεια του δικαστηρίου.

«Με την Πράξη του υπουργικού συμβουλίου επιβάλλονται μειώσεις μισθών που υποβιβάζουν το ήδη ισχνό και τερατωδώς υπερφορολογημένο εισόδημα των εργαζομένων, όσων έχουν ακόμη εργασία και δεν έχουν προστεθεί στις στρατιές των ανέργων ή των μερικώς απασχολουμένων, πολύ κάτω του ορίου αξιοπρεπούς διαβίωσης και φτώχειας. Συγχρόνως οδηγούν σε ακόμη βαθύτερη και καταστροφικότερη ύφεση, που θα οδηγήσει σε κλείσιμο και άλλες, εκατοντάδες χιλιάδες, επιχειρήσεις και απολύσεις» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ.

Παράλληλα χαρακτηρίζει «προϊόν ωμής βίας» τα μέτρα που φέρνει η πράξη του υπουργικού συμβουλίου, την οποία κατηγορεί ότι διαμορφώνει στην Ελλάδα ένα Εργατικό Δίκαιο «κατεχόμενης χώρας», στην οποία τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, που κατά τη νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι θεμελιώδη για όλα τα κράτη μέλη, δεν μπορούν πλέον να ασκηθούν.


«Η προσβαλλόμενη Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου δεν περιορίζεται στην επέμβαση, στο περιεχόμενο και τη μείωση ή το «πάγωμα» του μισθού ή την αναίρεση των προστατευτικών έναντι απολύσεων ρυθμίσεων, αλλά προχωρά στην καταστροφή όλου του μηχανισμού συλλογικών διαπραγματεύσεων και διαιτησίας (με την κατάργηση του δικαιώματος μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία), μια καταστροφή που καθιστά τους εργαζομένους παθητικά υποκείμενα στη διαδικασία διάπλασης των όρων εργασίας, τη ρύθμιση των οποίων παραπέμπει, τελικά, στην ατομική διαπραγμάτευση και τις ατομικές συμβάσεις εργασίας. Είναι βέβαιο ότι και οι απομένοντες μισθοί πείνας αλλά και οι θεσμικοί όροι εργασίας θα σαρωθούν στη συνέχεια με ατομικές συμβάσεις εργασίας, που καθίστανται όχι απλώς το κυρίαρχο αλλά, ουσιαστικά, το μοναδικό εργαλείο ρύθμισης των όρων εργασίας» σημειώνει η ΓΣΕΕ.

Παράλληλα επαναλαμβάνει ότι θα ασκήσει όλα τα δικαιώματά της ενώπιον των Ελληνικών και των Διεθνών Δικαστηρίων και θα υπερασπιστεί μαζί με όλους τους εργαζομένους τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα στη χώρα μας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ