2013-02-28 16:24:30
Φωτογραφία για Ψήφισαν παραπάνω!
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Καταστατικού του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Σουλαδάκης, ετοιμάζει μια ευχάριστη έκπληξη στους συνέδρους του 9ου Συνεδρίου του Κινήματος που αρχίζει την Παρασκευή.

Όπως εκμυστηρεύθηκε σε ιδιωτική συζήτηση, ο αριθμός των μελών που ψήφισαν για την ανάδειξη των συνέδρων, δεν ήταν 113.000, όπως είπε η Ιπποκράτους, αλλά 150.000! Αν οι 120.000 θεωρήθηκε μεγάλος αριθμός για τα δεδομένα του ΠΑΣΟΚ και της εποχής, οι 150.000 είναι τεράστιος.

Η καθυστέρηση της ανακοίνωσης του πραγματικού αριθμού οφείλεται, κατά τον κ. Σουλαδάκη ότι δεν είχε τα τελικά αποτελέσματα ανά Καλλικρατικό Δήμο και ανά νομό. Στη συνέχεια τα κράτησε για να τα ανακοινώσει στο Συνέδριο. Ο ίδιος, όπως είπε, ανέμενε τέτοια συμμετοχή και ερωτηθείς γιατί το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι ανέμενε έως 45.000 μέλη, απάντησε ότι αυτό έγινε γιατί οι αρμόδιοι αισθάνονται μονίμως ανασφαλείς και δεν ήθελαν να κατηγορηθούν για υπερβολικές προβλέψεις, ενώ δεν μπορούσαν να αντιληφθούν τις διαθέσεις του κόσμου.


Η εκτίμησή του για υψηλή συμμετοχή, όπως είπε ο κ. Σουλαδάκης, ενισχύθηκε όταν αξιολόγησε την ίδια διαδικασία που έγινε στον ΣΥΡΙΖΑ το φθινόπωρο. Είχε παρατηρήσει, τότε, ότι όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές και προέρχονταν από το ΠΑΣΟΚ δεν πήραν μέρος στην ανάδειξη συνέδρων, με αποτέλεσμα να μη ψηφίσουν πάνω από 40.000. Είπε επίσης ότι και οι επώνυμοι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ δεν πήραν μέρος με ιδιαίτερο ζήλο, καθώς έχουν κάποιες διαφορές με τους κομμουνιστογενείς του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τις εκτιμήσεις Σουλαδάκη, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που επέλεξαν το καλοκαίρι να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ δεν εντάχθηκαν στο κόμμα αυτό, παραμένουν ανένταχτοι και αρκετοί από αυτούς επιστρέφουν στο ΠΑΣΟΚ.

Επίσης θεωρεί ότι οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται δεν δίνουν τα πραγματικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ και προσθέτει ότι οι εταιρίες δημοσκοπήσεων δεν τολμούν να εμφανίσουν το ΠΑΣΟΚ με διψήφιο ποσοστό, διότι θα υπάρξει δημοσκοπική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως έγινε και το 2007-08, όταν εμφάνιζαν το κόμμα αυτό στο 18% και τον Τσίπρα μελλοντικό πρωθυπουργό. Ο Γ. Σουλαδάκης εκτιμά ότι οι εταιρίες δημοσκοπήσεων δεν εμφανίζουν τα πραγματικά ποσοστά των κομμάτων διότι αφενός θα εκτεθούν οι ίδιες (που εκτέθηκαν και με τις προβλέψεις τους για τα αποτελέσματα των Κυπριακών εκλογών την πρώτη Κυριακή των εκλογών) και αφετέρου, το πολιτικό παιχνίδι παίζεται με όρους που επιβάλουν την παρουσίαση του ΣΥΡΙΖΑ ως εν δυνάμει κυβέρνηση.

Για τον Β. Βενιζέλο είπε ότι αυτό που πρέπει να κάνει είναι να υπερβεί τους πάντες, ώστε να μην εμφανίζεται ως εκπρόσωπος μιας τάσης. Ρωτήθηκε αν μπορεί να το κάνει αυτό ο Βενιζέλος ή αν θέλει να το κάνει και απάντησε ότι μπορεί να το κάνει. Όσο για το αν το θέλει, είπε ότι αυτό είναι θέμα του ίδιου του Βενιζέλου.

Οι «Πασόκοι», πάντως, όπως είπε, δεν έχουν υποχρέωση σε κανέναν Πρόεδρο του Κινήματος και στον μόνο που θεωρούσαν ότι είχαν υποχρέωση ήταν στον Ανδρέα Παπανδρέου. Και ο νοών νοείτω. I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ