2013-03-02 08:47:05
Φωτογραφία για Hλεία: Αγανάκτηση για την καθυστέρηση της εισαγγελικής έρευνας για το Ταμείο Μολυβιάτη
Προβληματισμός και αγανάκτηση επικρατεί στις τάξεις των πυροπλήκτων της Ηλείας οι οποίοι πέντε χρόνια μετά τη δημιουργία του περίφημου ταμείου Μολυβιάτη, βλέπουν αφενός ότι τα χρήματα (που συγκεντρώθηκαν με δωρεές) έχουν κάνει φτερά και δεν διατέθηκαν ποτέ για τους σκοπούς που συγκεντρώθηκαν και αφετέρου πως η δικαστική έρευνα για την υπόθεση βρίσκεται ξεχασμένη στα συρτάρια κάποιου πταισματοδίκη.

Τα χρήματα, περίπου 118 εκατομμύρια ευρώ , συγκεντρώθηκαν στο Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών (Ε.Τ.Α.Ε.Α) τη διοίκηση του οποίου είχε ο πρώην υπουργός Πέτρος Μολυβιάτης, όμως αφενός τα χρήματα αγνοούνται και αφετέρου ούτε ένα ευρώ από αυτά δεν έφτασε στους πυρόπληκτους της Ηλείας.

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη τον Οκτώβριο του 2011, όταν ο τότε βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας (και νυν της ΝΔ) Δημ.Κοντογιάννης υπέβαλλε μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ζητώντας να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες για την υπόθεση
. Λίγες μέρες αργότερα αναλόγως έπραξε ο Θ. Βλαγκούλης πολιτευτής της ΝΔ και δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω, ενώ χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του σημερινού αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού και τότε τομεάρχη Δικαιοσύνης της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας : «Ο κ. Βλαγκούλης έχει κάνει μήνυση για το λόγο αυτό που θα καταθέσουμε σύντομα και θα την υποστηρίξουμε γιατί είναι αδιανόητο να συμβαίνουν ατοπήματα που αγγίζουν τα όρια των εγκληματικών ενεργειών. Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε τέτοιες καταστάσεις να εξακολουθούν με την ανοχή των υπουργών» .

ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ 1,5 ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε τότε προκαταρκτική εξέταση και ανέθεσε την αρχική έρευνα στον 27ο πταισματοδίκη. Οι μηνυτές κλήθηκαν προς κατάθεση λίγες μέρες αργότερα ενώ , σύμφωνα με πληροφορίες, εκλήθη να απαντήσει στα ερωτήματα και ο επικεφαλής του ταμείου Πέτρος Μολυβιάτης. Το οξύμωρο είναι ότι έκτοτε, σχεδόν 1,5 χρόνο μετά η δικογραφία παραμένει στα αζήτητα και δεν έχει καταλήξει ακόμα ούτε σε δίωξη κατά των τυχόν υπευθύνων, ούτε σε αρχειοθέτηση της υπόθεσης. Κι αυτό πατρά το γεγονός ότι ο κ.Κοντογιάννης είχε ζητήσει ακριβώς αυτό : Την επίσπευση δηλαδή των διαδικασιών.

Γιαυτό άλλωστε και οι πυρόπληκτοι με αγανάκτηση απαιτούν από τη δικαιοσύνη άμεσα να τους δώσει μια ολοκληρωμένη απάντηση για το που πήγαν αυτά τα χρήματα που ήταν για αυτούς , και ποιος ευθύνεται γιαυτό.
Πηγή:
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ