2013-03-05 13:03:04
Φωτογραφία για Αργοπεθαίνουν οι Κυπριακές Αερογραμμές
Αργοπεθαίνουν σιγά – σιγά οι Κυπριακές Αερογραμμές χωρίς δυστυχώς να φαίνονται στον ορίζοντα σοβαρά σημάδια διάσωσής τους.

Αρκεί να αναφέρουμε πως η οικονομική κατάσταση της εταιρείας είναι τόσο τραγική που δεν έχει λεφτά ούτε για τους μισθούς του προσωπικού.

ΔΑΝΕΙΚΑ.

Ήδη τα 32 εκατ. ευρώ που πήρε η εταιρεία από το κράτος για αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου έχουν εξαντληθεί και στο τέλος του Φλεβάρη για να πληρωθεί το προσωπικό αναγκάστηκε το κράτος να της δανείσει για άλλη μια φορά («δανεικά κι αγύριστα» όπως μας λέχθηκε). Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως το συνολικό ποσό του έκτακτου αυτού δανεισμού ξεπέρασε τα 11 εκατομμύρια ευρώ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μέχρι τα μέσα Μαρτίου θα εξαντληθεί και το ποσό του τελευταίου δανείου και το ερώτημα είναι πώς θα τα καταφέρει η εταιρεία να λειτουργήσει αλλά και να πληρώσει τους μισθούς στο τέλος του μήνα. Και αυτό γιατί το κράτος δεν μπορεί να της παραχωρεί συνέχεια δάνεια.


ΖΗΜΙΕΣ.

Στο μεταξύ: Χθες ανακοινώθηκαν και τα αποτελέσματα των Κυπριακών Αερογραμμών για το 2012, με τις ζημιές να εκτοξεύονται στα ύψη. Συγκεκριμένα, την περασμένη χρονιά η εταιρεία έκλεισε με ζημιά 55.8 εκατ. ευρώ έναντι ζημιάς 23.9 εκατ. ευρώ το 2011. Η αύξηση των ζημιών αποδίδεται στο γεγονός ότι στα αποτελέσματα του 2011 περιλαμβάνονταν μη επαναλαμβανόμενα έσοδα €22 εκατ. από την ανταλλαγή χρονοθυρίδων στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου μεταξύ της εταιρείας και της Virgin Atlantic Airways και κέρδη €9,7 εκατ. από την πώληση ενός αεροσκάφους Α320 και τριών εφεδρικών μηχανών. Αρνητικά επηρέασε επίσης η μεγάλη μείωση των εισοδημάτων της λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και η όξυνση του ανταγωνισμού. Στα αποτελέσματα της εταιρείας για το 2011 υπολογίστηκαν και 9.7 εκατ. ευρώ ως αποζημιώσεις προσωπικού που αποχώρησε με βάση το σχέδιο πλεονασμού.

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ