2013-03-05 13:03:06
Φωτογραφία για Ο Αμβρόσιος... κάνει μνημόσυνο στον Ντερτιλή μέσω ίντερνετ
Με μια εκτενή ανάρτηση στο προσωπικό του blog, www.mkka.blogspot.gr, ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος κάνει το διαδικτυακό 40ημερο μνημόσυνο του χουντικού Νικολάου Ντερτιλή.

Σε ένα κείμενο με τον εύγλωττο τίτλο «Στο καλό, στρατηγέ μου!», ο κ. Αμβρόσιος δεν απευθύνει απλώς κατευόδιο στον εκλιπόντα στρατιωτικό, αλλά κυρίως βρίσκει την ευκαιρία να αντεπιτεθεί στα ΜΜΕ, τα οποία, όπως χαρακτηριστικά γράφει ο μητροπολίτης, «κυριολεκτικά μας κατακρεούργησαν!».

Ο κ. Αμβρόσιος αναφέρεται στα σχόλια που προκάλεσε η παρουσία του στην κηδεία του Ντερτιλή και ο επικήδειος που εξεφώνησε.

Ο μητροπολίτης βάλλει κατά των ΜΜΕ με έκδηλη μαχητική διάθεση και κλείνει την ανακοίνωσή του με τις εξής, μάλλον προκλητικές, φράσεις: «Σήμερα, λοιπόν, θα φρυάξουν και πάλιν εναντίον μας τα ΜΜΕ της κατ' επίκλησιν μόνον Δημοκρατικής Ελλάδος, καθώς θα πληροφορηθούν ένα διάβημά μας προς τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, ζητώντας να απονεμηθή χάρις στον έγκλειστο και υπέργηρο Στρατηγό. Τώρα πλέον είναι καιρός να γνωσθή αυτό το Διάβημά μας, παρά το γεγονός ότι δεν είχε καμμιά απολύτως απάντηση! Θα ξυνίσουν και πάλι τα μούτρα τους πολλά "πληρωμένα" μέσα μαζικής ενημερώσεως. Εμείς εκ των προτέρων τους ευχόμεθα περαστικά!».


Εκτός από τον επιμνημόσυνο χαιρετισμό, ο κ. Αμβρόσιος παραθέτει πλήρη στοιχεία για την υπόθεση Ντερτιλή.

Συνημμένα στο δικό του, είναι πέντε ακόμη κείμενα: 1) Το διάβημά του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για χάρη του Ντερτιλή. 2) Ολόκληρος ο επικήδειος λόγος του κατά τη νεκρώσιμη ακολουθία. 3) Εκτενές βιογραφικό σημείωμα του «στρατηγού». 4) Επικήδειος του κ. Παναγιώτη Γ. Φούγια και 5) Κείμενο με τίτλο «Η σφαίρα στον ασύρματο» του βουλευτή κ. Ηλία Κασιδιάρη.

Δείτε τα σχετικά κείμενα εδώ

Πηγή: protothema
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ