2013-03-06 21:38:16
Φωτογραφία για Θόδωρος Καράογλου: «Εξυπακούεται ότι θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε το ιστορικότατο Β΄ΣΣ να συνεχίσει να λειτουργεί»
Στα εγκαίνια της έκθεσης κειμηλίων και βιβλίων για τα 100χρονα από την απελευθέρωση της Μακεδονίας μας, στη Νάουσα, ρωτήσαμε τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Θόδωρο Καράογλου για τη συνεχιζόμενη φημολογία περί απομάκρυνσης του Β΄ΣΣ από τη Βέροια, γεγονός που προωθεί η διορισμένη από την κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου στρατιωτική ηγεσία της χώρας, τη στιγμή μάλιστα που το 2011, επί υπουργίας του κ. Βενιζέλου στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, ομόφωνα πολιτική και στρατιωτική ηγεσία είχαν αποφασίσει  την παραμονή, αλλά και ενίσχυση του Β΄ΣΣ, στα πλαίσια της ενίσχυσης της  Εθνικής μας ασφάλειας, μετά από εισήγηση του τότε αρχηγού ΓΕΣ και Υπουργού Εθνικής Άμυνας, στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμμένου, Στρατηγού Φράγκου. Ο κ. Καράογλου στην αποκλειστική του δήλωση τόνισε ότι ως υπουργός αναγνωρίζει την ιστορικότητα του Β΄ΣΣ και θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να συνεχίσει και να λειτουργεί.

«Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι τα τελευταία χρόνια δυστυχώς η δημογραφική εξέλιξη του ελληνικού πληθυσμού είναι πάρα πολύ μικρή.


Αυτό είναι κάτι προφανώς πάρα πολύ άσχημο, αν θέλετε ο μεγαλύτερος εθνικός κίνδυνος που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας. Σαφέστατα πρέπει να υπάρξουν πολιτικές  για να αλλάξει η συνεχής μείωση του ελληνικού πληθυσμού.

Είμαι βέβαιος ότι , λογικά μέσα στο 2013, με το που θα ηρεμήσει η κατάσταση και θα έχουμε το τέλος της κρίσης που τα τελευταία πέντε χρόνια βασανίζει τον ελληνικό λαό, θα υπάρξουν τέτοιου είδους πολιτικές που θα βοηθήσουν να αναπτυχθεί και πάλι δημογραφικά ο ελληνικός πληθυσμός.

Μέσα στα πλαίσια της αντιμετώπισης αυτής της  δημογραφικής κρίσης λοιπόν ο Ελληνικός Στρατός συζητά για την αναδιάρθρωση των μονάδων του. Εννοείται και εξυπακούεται ότι η ιστορικότητα του Β΄ΣΣ , ήταν είναι και παραμένει δεδομένη.

Εννοείται και εξυπακούεται  ότι θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια έτσι ώστε το ιστορικότατο Β΄ΣΣ ,που έχει παίξει ένα πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στην απελευθέρωση της Μακεδονίας μας να συνεχίσει να δρα και να λειτουργεί, γιατί πιστεύουμε  θα πρέπει οι συνεχιστές της ιστορίας  να είναι παρόντες, έτσι όταν τους χρειαστεί  πάλι η πατρίδα να κάνουν το καθήκον τους.

Όπως το 1912-13 , παρά το ότι όλοι προέβλεπαν ότι η μικρή Ελλάδα η οποία ερχόταν από μια ταπεινωτική ήττα το 1897, δεν τα έβγαζε πέρα.

Η γενναιότητα του Έλληνα στρατιώτη, η εξυπνάδα των Ελλήνων αξιωματικών και η ενότητα του Ελληνικού λαού, μπορεί να κατορθώσει τα ακατόρθωτα. Για αυτό και σήμερα πανηγυρίζουμε τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Μακεδονίας.» ήταν η δήλωση του κ. Καράογλου.

Στα πλαίσια της δήλωσης του κ. Καράογλου, ο βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης μας είπε ότι τις επόμενες μέρες θα ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλο, ώστε σύσσωμη η θρησκευτική, τοπική και πολιτική ηγεσία του τόπου μας να απαιτήσει την παραμονή του Β΄ΣΣ

«Συμπλέω και στηρίζω τη θέση και την άποψη του φίλου υπουργού Μακεδονίας-Θράκης κ. Θόδωρου Καράογλου για την επιβεβλημένη ιστορική, αλλά και εθνική αναγκαιότητα παραμονής του Β΄ΣΣ στην Βέροια, αλλά και των χώρων ευθύνης του, οι οποίοι καλύπτουν σημαντικό μέρος της Κεντρικής Μακεδονίας.

Δεσμεύομαι ότι τις επόμενες μέρες θα επικοινωνήσω με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλο, ζητώντας του κατεπείγουσα συνάντηση, ώστε μαζί με την θρησκευτική, τοπική και πολιτική ηγεσία του τόπου μας, να του καταδείξουμε ότι δεν είναι δυνατόν να αλλάζουν οι στρατιωτικές θεωρήσεις και τα αμυντικά δόγματα της χώρας μας, που εισηγήθηκε η στρατιωτική ηγεσία και αποδέχθηκε ομόφωνα το 2011 η πολιτική ηγεσία.

Δηλώνω λοιπόν σε όσους δεν επιθυμούν την παραμονή του Β΄ΣΣ, ότι ο αγώνας μας θα είναι ανένδοτος και σε καμιά περίπτωση δεν θα υποστείλουμε ούτε τα εθνικά και στρατιωτικά μας σύμβολα, ούτε θα αποδώσουμε στην λήθη της ιστορίας το τιμημένο όνομα του Βασιλέως Φιλίππου του Β΄, το όνομα του οποίου φέρει το ένδοξο Β΄ΣΣ». μας δήλωσε ο κ. Τσαβδαρίδης.

http://eleytheriadhs.blogspot.gr/2013/03/blog-post_1388.html#more
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ