2013-03-06 21:39:05
Φωτογραφία για Πάτρα: Οι Imam Baildi θα τραγουδήσουν στο γλέντι του γάμου της Γιαννούλας στις σκάλες Γεροκωστοπούλου
Πολλές εκπλήξεις θα περιλαμβάνουν οι εκδηλώσεις της φετινής Tσικνοπέμπτης (7/3/2013) που θα διοργανώσει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου - Καρναβάλι Πάτρας.

Ως είθισται η γιορτή της Τσικνοπέμπτης έχει ιδιαίτερο παραδοσιακό αποκριάτικο χρώμα που στην Πάτρα, την πρωτεύουσα του Καρναβαλιού αποκτά ξεχωριστές διαστάσεις.

Φέτος οι εκδηλώσεις και τα δρώμενα εκτός από την άνω πόλη με επίκεντρο την Γερμανού, την πλατεία Ταμπαχάνων και την πλατεία Αγίου Γεωργίου, θα επεκταθούν και στην κάτω πόλη φτάνοντας μέχρι τον μώλο της Αγίου Νικολάου.

Ως γνωστό στα αρχικά σχέδια και ανακοινώσεις των υπευθύνων του Δήμου είχε συμπεριληφθεί και η πλατεία Μαρκάτου στην Ερμού που αποτελεί ένα από τα πιο γραφικά σημεία της πόλης και με άρωμα και ατμόσφαιρα άλλης εποχής.

Όπως ανέφερε στο thebest.gr η Μαρία Κουρμπανά καλλιτεχνική διευθύντρια του Πατρινού Καρναβαλιού, παρότι είχε δοθεί προφορική άδεια από την Ελληνική Αστυνομία, τελικά προφανώς για λόγους ασφάλειας μιας και στην συμβολή των οδών Υψηλάντου και Ερμού στο Μαρκάτο βρίσκεται το Αστυνομικό Μέγαρο, δεν κατέστη δυνατό να δοθεί το πράσινο φως και η έγκριση ώστε να γίνουν καρναβαλικές εκδηλώσεις και σε αυτό το σημείο όπως είχε ανακοινωθεί.


Ωστόσο σε κοντινή απόσταση, στις σκάλες Γεροκωστοπούλου στις 21.00 θα πραγματοποιηθεί ένα «νυφικό» δρώμενο με το τραπέζι και το γλέντι του γάμου της Γιαννούλας στο οποίο θα δώσουν το παρών και οι Imam Baildi που θα τραγουδήσουν live, παρουσιάζοντας τις πολυαγαπημένες τους μουσικές «αλχημείες» και μίξεις αλλά και πολλά καινούρια κομμάτια από το νέο τους άλμπουμ που αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2013.

Οι Imam Baildi που είχαν έρθει και πρόσφατα στην Πάτρα για μία συναυλία στην «Πολιτεία», υπόσχονται να ξεσηκώσουν με το εκρηκτικό μουσικό μείγμα τους, που ανακατώνει γοητευτικά, πολλά ετερόκλητα μουσικά είδη.

Ως γνωστό οι κεφάτοι Imam Baildi «πειράζουν» με έναν μοντέρνο ηλεκτρονικό ήχο αγαπημένα ελαφρά και λαικά τραγούδια σπουδαίων δημιουργών και ερμηνευτών όπως το «Η ζωή μας είναι λίγη» της Σοφίας Βέμπο, το «Δε θέλω πια να ξαναρθείς» με τη φωνή του Μανώλη Χιώτη και της Μαίρης Λίντα, το «Ντυμένη σαν Αρχόντισσα», το «Πόσο λυπάμαι» της Σοφίας Βέμπο, αλλά και «Ο πασατέμπος» με τη φωνή της Ιωάννας Γεωργακοπούλου και του Μανώλη Χιώτη.

Το θέαμα για όσους βρεθούν στο σημείο θα είναι ευκρινές αλλά από απόσταση, κυρίως από το πάνω μέρος στις σκάλες Γεροκωστοπούλου μιας και για λόγους κυρίως ασφάλειας, όπως ανέφερε η κυρία Κουρμπανά, η είσοδος μέσα στο χώρο που θα εκτυλίσσεται το δρώμενο και η συναυλία, θα επιτρέπεται μόνο σε όσους θα έχουν προσκλήσεις.

Σχετικά με τον «Γάμο της JOHANOULAS BRETZEL» όπως ονομάστηκε το κεντρικό δρώμενο (κυκλοφόρησε και η σχετική αφίσα) η πομπή του Γάμου θα αρχίσει στις 17.30 από το Τάσι (πλατεία Ταμπαχάνων) και θα ακολουθήσει τη διαδρομή Γερμανού-Αγ. Γεωργίου-Αγ. Νικολάου-Κολοκοτρώνη-Όθωνος Αμαλίας-Μώλος Αγίου Νικολάου.

Η πομπή, όπως έχει ανακοινωθεί, θα αποτελείται από την Μπάντα του Δήμου, συνεργείο εξωτερικών μεταδόσεων, όχημα των νεονύμφων, κουμπάρα και κουμπάρο, μπομπονιέρες, φτωχοσυμπέθερους, προικιά, οχήματα αντίκες (ευγενική προσφορά της ΕΛΙΑ-Ελληνικής Λέσχης Ιστορικού Αυτοκινήτου), τους Στρατηγούς, «καλεσμένους από τα ξένα» που θα μοιράζουν τα Σύμφωνα Ελεύθερης Συμβίωσης και το Μουσικό Άρμα. Καρναβαλιστές και μέλη πληρωμάτων επίσης θα τούς συνοδεύουν σκορπίζοντας παντού την εύθυμη καρναβαλική διάθεση.

Στο Μώλο θα αφιχθεί, όπως επιτάσσει το έθιμο, ο αγαπημένος της Γιαννούλας που έρχεται να την παντρευτεί, ο Αμερικανός πρόεδρος Wilson με ανάλογη καρναβαλική επισημότητα, όπου και θα τον περιμένει η νύφη κρατώντας την ανθοδέσμη.

Κατόπιν η πομπή θα επιστρέψει με χορούς, πανηγύρια και πειράγματα ακολουθώντας τη διαδρομή Όθωνος Αμαλίας-Ερμού-Κορίνθου-Αγίου Νικολάου-Αγίου Γεωργίου και άφιξη στο πάνω μέρος στις σκάλες της Γεροκωστοπούλου.

Παράλληλα στις 20.00 στη μουσική σκηνή στη συμβολή των οδών Γερμανού και Ηλείας, μπροστά από το Λαϊκό Θεατράκι, η Ορχήστρα Θεοδώρου θα παίξει λαϊκά, δημοτικά, νησιώτικα και αποκριάτικα τραγούδια.

Τ.ΜΑΡΤΑΤΟΣ-thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ