2013-03-06 22:30:08
Φωτογραφία για ΑΠΛΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Τα τρόφιμα που πρέπει να αποφεύγουμε στην εγκυμοσύνη
Η εγκυμοσύνη είναι από τις πιο όμορφες στιγμές στη ζωή κάθε γυναίκας αν όχι "Η" καλύτερη Κατά τη διάρκεια των εννέα μηνών και παρά την ευτυχία και τη χαρά της νέας "περιπέτειας", θα είναι καλό να ελέγχουμε την διατροφή μας για να μην δημιουργήσουμε πιθανά προβλήματα στο έμβρυο με τις τροφές που καταναλώνουμε.

Καλό θα είναι να τρώμε εξευγενισμένα και επεξεργασμένα φαγητά και να αλλάζουμε συχνά διατροφικές συνήθειες.

Ας δούμε τι δεν θα πρέπει να τρώμε καθόλου και τι θα πρέπει να ελαττώσουμε:

-Κρέας

Είναι απαγορευμένο να τρώμε κρέας που είναι λίγο ψημένο για να αποφύγουμε την τοξοπλάσμωση, το κοτόπουλο που έχει ψηθεί λίγο για να αποφύγουμε την σαλμονέλα, το συκώτι γενικά για να αποφύγουμε την υψηλή περιεκτικότητα βιταμίνης Α και όλα τα προϊόντα του κρεοπωλείου που έχουν υποστεί διάφορες τεχνικές συντήρησης, όπως ξήρανση ή κάπνισμα για παράδειγμα.

-Ψάρι

Ποτέ να μην τρώμε ψάρια που δεν είναι τέλεια μαγειρεμένα ή είναι ωμά.

-Λαχανικά

Καλύτερα να αποφεύγετε την κατανάλωση ωμών λαχανικών ενώ θα πρέπει να τα πλένετε πολύ καλά και να μην κάνετε υπερβολές στο σπανάκι για παράδειγμα αν κάνετε κάποια φαρμακευτική αγωγή με συμπλήρωμα ασβεστίου.

-Φρούτα

Ποτέ να μην τρώτε τα φρούτα χωρίς να τα καθαρίζετε και τα πλύνετε αρκετά για να διώξετε όλα τα κατάλοιπα που μπορεί να βλάψουν το έμβρυο.

-Ποτά

Πρέπει να αποφεύγετε όλα τα ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη, το αλκοόλ και τα ανθρακούχα αναψυκτικά.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ