2013-03-07 11:06:53
Φωτογραφία για Υπ. Υγείας: Συμφέροντα πίσω από τις αντιδράσεις για τις συνενώσεις κλινικών
Σε λειτουργία τίθεται μέσα στον Απρίλιο η νέα μονάδα νεφρού στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπως έκανε γνωστό στη Βουλή ο υπουργός Υγείας. Ο κ. Λυκουρέντζος απέδωσε εξάλλου, τις αντιδράσεις για τις συνενώσεις κλινικών... σε συγκεκριμένα συμφέροντα και έκανε λόγο για «κροκοδείλια δάκρυα που εξυπηρετούν σκοπούς».

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Σπύρου Χαλβατζή για το κλείσιμο του πρώην Γ΄Θεραπευτηρίου του ΙΚΑ και την ανάγκη συνέχισης της λειτουργίας της Πολυκλινικής στο κέντρο της Αθήνας, ο υπουργός διευκρίνισε ότι η διαχείριση με το Γ΄ Θεραπευτήριο του ΙΚΑ εντάσσεται στο πρόγραμμα της συνένωσης δυνάμεων του Εθνικού Συστήματος Υγείας ώστε να παρέχονται καλύτερες υπηρεσίες στους ασθενείς.

Ο κ. Λυκουρέντζος διαβεβαίωσε επίσης, ότι η Πολυκλινική δεν θα κλείσει, αντιθέτως, είπε, θα στηριχθεί η λειτουργία της, ενώ παράλληλα, όπως έκανε γνωστό, διευρύνεται το ωράριο στη μονάδα αιμοδοσίας του Ευαγγελισμού.


Στο σημείο αυτό ανακοίνωσε ότι «μέσα στον Απρίλιο θα λειτουργήσει στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός η νέα μονάδα νεφρού ώστε όσοι ασθενείς καταφεύγουν εκεί να απολαμβάνουν υπηρεσίες σε άριστο περιβάλλον»,

Ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε επίσης, ότι κάτω από τις περιορισμένες δυνατότητες, η κυβέρνηση κινείται για την πρόσληψη μόνιμων γιατρών και επικουρικών. Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη υποβληθεί σχετικό αίτημα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ξεκαθάρισε τέλος, ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις, αλλά μετακινήσεις.

Όσον αφορά τις αντιδράσεις για τις συνενώσεις κλινικών, ο κ. Λυκουρέντζος μίλησε για «κροκοδείλια δάκρυα που χύνονται τις τελευταίες ημέρες και που εξυπηρετούν σκοπούς» προειδοποιώντας πως αν χρειαστεί, θα υπάρξουν και πιο συγκεκριμένες απαντήσεις «διότι άλλο είναι να εξυπηρετείς συμφέροντα και να εμφανίζεσαι ότι σε έπιασε ο πόνος για τον πολίτη και άλλο είναι το ενδιαφέρον για την προάσπιση της δημόσιας υγείας».

Όπως είπε, καθημερινά βρίσκεται αντιμέτωπος με συμφέροντα διότι «κάποιοι θεωρούν τις κλινικές προσωπική τους υπόθεση για να εισάγουν ασθενείς με προσωπικά τους κριτήρια». «Να δούμε ποιοι είναι εκείνοι που κατέχουν τις κλινικές και συγκρούονται με συναδέλφους τους διότι προσπαθούν να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους, διότι δεν θέλουν να θιγούν κεκτημένα», παρατήρησε και αναρωτήθηκε «πώς εξηγούνται κλινικές με ένα διευθυντή και ένα γιατρό». «Αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει», τόνισε, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνηση: «Επιχειρώ με νηφαλιότητα και μετριοπάθεια να αντιμετωπίσω το πρόβλημα αλλά δεν θα υπάρξει η παραμικρή επιείκεια απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής αφού υπογράμμισε ότι η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό που πρέπει να παρέχεται δωρεάν στους πολίτες, κατήγγειλε ότι το σχέδιο συγχωνεύσεων και κλεισίματος κλινικών γίνεται κατ΄ επιταγή της τρόικας.

Ο κ. Χαλβατζής κάλεσε το υπουργείο να πάρει πίσω τις αποφάσεις για το Γ΄ Θεραπευτήριο του ΙΚΑ και το κλείσιμο της μονάδας αιμοδοσίας της Πολυκλινικής, επισημαίνοντας ότι η περίθαλψη των ασθενών στο κέντρο είναι αναγκαία, ιδιαίτερα των χρονίως πασχόντων και των νεφροπαθών. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ