2013-03-09 04:19:04
Φωτογραφία για Η εξυγίανση εγγύηση για την επίτευξη του στόχου της μακροοικονομικής σταθερότητας
Η δημοσιονομική εξυγίανση αποτελεί εγγύηση για την επίτευξη του στόχου της μακροοικονομικής σταθερότητας τόνισε η νέα επικεφαλής του τμήματος για τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης και της Βαλτικής της Παγκόσμιας Τράπεζας, Μάμτα Μούρτχι, αναφερόμενη στην μακροοικονομική προοπτική της Κροατίας.

Η ίδια υπογράμμισε ότι, η δημοσιονομική εξυγίανση πρέπει να έχει ως βάση την περιστολή των δημόσιων δαπανών, η οποία θα επιτευχθεί από την κροατική κυβέρνηση, πρόσθεσε.

Τόνισε δε, ότι η αναθεώρηση του προϋπολογισμού, ως μέσο επίτευξης της δημοσιονομικής εξυγίανσης, αποτελεί ένα ενθαρρυντικό μήνυμα.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η κ. Μούρτχι, που πραγματοποίησε την πρώτη της επίσκεψη στο Ζάγκρεμπ από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά της, την 1η Φεβρουαρίου 2013, ανέφερε ότι η μακροοικονομική σταθερότητα αποτελεί σημάδι αξιοπιστίας για τους επενδυτές και καταδεικνύει ότι η κυβέρνηση καταβάλλει σοβαρές προσπάθειες για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας, την υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και την ανάπτυξη της οικονομίας.

Η Παγκόσμια Τράπεζα θα συνεχίσει να στηρίζει την κροατική κυβέρνηση σε αυτή τη «μάχη» και θα βοηθήσει τις αρχές να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη από την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που είναι προγραμματισμένη για την 1η Ιουλίου 2013. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ