2013-03-13 22:39:04
Φωτογραφία για Ποιος είναι ο νέος Πάπας Φραγκίσκος - Έγραψε ήδη το πρώτο του tweet
Τεράστια συγκίνηση υπάρχει αυτή την ώρα σε όλη την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία αφού ο νέος Πάπας είναι γεγονός!

Ο επικεφαλής του Κονκλαβίου, καρδινάλιος Ζαν Λουίς Πιερ Τοράν βγήκε στο μπαλκόνι του Αγίου Πέτρου και είπε το «Habemus Papam»!

Ο 266ος νέος Πoντίφικας είναι ο αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες, Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο που είναι και ο πρώτος που κατάγεται από τη Λατινική Αμερική, από την Αργεντινή αλλά και ο πρώτος Ιησουίτης που αναλαμβάνει αυτή τη θέση.

Το όνομα που θα χρησιμοποιεί είναι Φραγκίσκος Α' και είναι 76 ετών!

Να σημειωθεί ότι κάθε όνομα έχει και τη δική του σημασία. Αυτό που επέλεξε ο νέος Ποντίφικας δηλώνει σεμνότητα, ταπεινοφροσύνη, επαφή με τους μη προνομιούχους και τους φτωχούς.

Έχει γεννηθεί στις 17 Δεκεμβρίου του 1936 και στις 13 Δεκεμβρίου του 1969 χειροτονήθηκε και έγινε μέλος του τάγματος των Ιησουιτών. Επίσης να σημειωθεί ότι το όνομά του δεν ήταν ανάμεσα στη λίστα των φαβορί, ενώ θεωρείται πνευματικό τέκνο του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β'.


Περίπου στις 21.30 ώρα Ελλάδας, οΠάπας Φραγκίσκος ο Α' αφού ευχαρίστησε τους Καρδινάλιους για την εκλογή, τονίζοντας ότι το Κονκλάβιο επέλεξε για Ποντίφικα κάποιον που έρχεται από μακριά, αναφέρθηκε στον Πάπα Βενέδικτο, αποκαλώντας τον «επίτιμο».

«Αδελφοί και Αδελφές καλησπέρα. Το γνωρίζεται το καθήκον του Κονκλαβίου, είναι να εκλέξει τον επίσκοπο της Ρώμης. Φαίνεται ότι οι φίλοι μου οι καρδινάλιοι θα πήγαιναν την εκλογή μέχρι το τέλος του κόσμου. Σας ευχαριστώ που συγκεντρωθήκατε εδώ, και πρώτα από όλα θα ήθελα να κάνουμε μια προσευχή για τον επίσκοπο Βενέδικτο!», ήταν τα πρώτα του λόγια!

Αφού είπε μαζί με τους πιστούς το “Πάτερ Ημών” και το “Χαίρε Μαρία”, συνέχισε τον χαιρετισμό του:

«Αρχίζοντας αυτόν το δρόμο ο αρχιεπίσκοπος της Ρώμης πρέπει να ζητήσει την επιείκεια της Εκκλησίας. Εύχομαι ότι αυτός ο δρόμος της Εκκλησίας που σήμερα αρχίζουμε μαζί με τους καρδιναλίους, να είναι ένας δρόμος ευαγγελισμού, ένας δρόμος που θα μεταδώσουμε καλές ειδήσεις χριστιανοσύνης. Θα σας ζητήσω μια χάρη. Πριν σας ευλογήσω εγώ, θα ζητήσω από εσάς να προσευχηθείτε στον Κύριο να με ευλογήσει για να κάνω σωστά τα καθήκοντά μου».

Πληροφορίες για τον Πάπα Φραγκίσκο τον Α'

Έχει σπουδάσει στη Γερμανία, ενώ έχει αποφύγει να πάρει υψηλές προβεβλημένες θέσεις μέσα στην Καθολική Εκκλησία, πλην του Αρχιεπισκόπου του Μπουένος Άιρες.

Γενικά θεωρείται συντηρητικός, στην θεολογία του και ήταν μέλος ενός συντηρητικού κινήματος «Θεία λειτουργία και απελευθέρωση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν έγινε Καρδινάλιος το 2001 αποθάρρυνε τους πιστούς από την Αργεντινή να ξοδέψουν λεφτά για να πάνε στη Ρώμη με αεροπορικά εισιτήρια για να τον τιμήσουν! Και τους είπε αντί να τα δώσουν τα λεφτά εκεί να τα δωρίσουν στους φτωχούς, μια δύσκολη περίοδο για την Αργεντινή αφού είχε πτωχεύσει)

ΔΕΙΤΕ το βίντεο με τα πρώτα λόγια του νέου Πάπα!​

Πηγή: star
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Φθηνότερα τα απλά φάρμακα;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Φθηνότερα τα απλά φάρμακα;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ