2013-03-22 23:09:50
Φωτογραφία για ΜΠΛΕΞΑΜΕ... ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΑΚΑΜΠΙ 67-73
Ο Ολυμπιακός μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο προσπάθησε να κάνει την ολική επαναφορά κόντρα στη Μακάμπι, όμως ένα τρίποντο του Σμιθ από τα 8 μέτρα (1:36'') πριν το τέλος έδωσε την ώθηση που χρειάζονταν οι Ισραηλινοί για να φτάσουν στη νίκη με 67-73, γεγονός που προκαλεί ένα... μεγάλο χαμό στον όμιλο με τέσσερις ομάδες να έχουν ρεκόρ 7-5!

Οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν πρώτα από τον κακό τους εαυτό και μετά από την "ομάδα του λαού", πραγματοποιώντας ένα κακό πρώτο ημίχρονο, ενώ είχε και την ατυχία να τραυματιστεί ο Τζος Πάουελ στο 8'.

Οι Ισραηλινοί βρέθηκαν μπροστά με 18 πόντους στο ημίχρονο (23-41), άντεξαν στην πίεση των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα, πήραν σημαντικές... ανάσες από τη γραμμή των 6μ.75 και κατάφεραν τελικά να πάρουν και το θετικό αποτέλεσμα.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης δεν εκμεταλλεύτηκε το... "δώρο" που του έκανε η Μπεσίκτας, καθώς ηττήθηκε με 67-73 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για την 12η αγωνιστική του Top-16 της Ευρωλίγκα και πλέον μπήκε σε... περιπέτειες.


Αυτή ήταν η πέμπτη διαδοχική νίκη για τους Ισραηλινούς στο "Top-16" της διοργάνωσης που φτάνουν πλέον στο 7-5 στον όμιλο. Όσο δηλαδή έχει και ο Ολυμπιακός, όσο έχει και η Σιένα που ηττήθηκε από την Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη και όσο έχει και η Χίμκι που νίκησε την Φενέρμπαχτσε!

Την πρώτη θέση την έχει "καπαρώσει" η Μπαρτσελόνα, ενώ ακολουθούν τέσσερις ομάδες με το ίδιο ρεκόρ. Ο Ολυμπιακός, πάντως έχασε μία σημαντική ευκαιρία να αναρριχηθεί στην δεύτερη θέση του ομίλου του, όμως η απουσία του Γιώργου Πρίντεζη και η ατυχία με τον τραυματισμό του Τζος Πάουελ δημιούργησαν ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα στους ερυθρόλευκους που κατάφεραν να επιστρέψουν αλλά δεν ολοκλήρωσαν την ανατροπή.

Όσον αφορά τα καθαρά αγωνιστικά Στο πρώτο δεκάλεπτο η Μακάμπι επέβαλλε τον ρυθμό της, καθώς έδειχνε να έχει περισσότερη ενέργεια από τον Ολυμπιακό ενώ με έμμεσο τρίποντο του Γιόγκεβ Οχαγιόν προηγήθηκε με 7 πόντους στο 6'. Η "ομάδα του λαού" μάλιστα έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +8 (13-21), καθώς με την εκπνοή της ο Ντέιβιντ Λόγκαν ευστόχησε σε τρίποντο.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε... "κοιμισμένα" και στο δεύτερο δεκάλεπτο, μη βρίσκοντας τις λύσεις απέναντι στην άμυνα της Μακάμπι, που έχοντας για "όπλο" της και την ευστοχία (7/14 τριπ.) πίσω από την γραμμή των 6.75 πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 23-41, με τον Λόγκαν (16π.) και τον Οχαγιόν (8π., 3ριμπ., 3ασ.) να ηγούνται των προσπαθειών της.

Με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου ο Kώστας Σλούκας σήμανε με εύστοχο τρίποντο την αντεπίθεση του Ολυμπιακού ενώ στην συνέχεια ανέλαβε δράση ο ερχηγός των ερυθρόλευκων, Βασίλης Σπανούλης, και ο πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης μείωσαν σε 38-56 (25'). Οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν να βρίσκουν ξανά τις λύσεις, αλλά ήταν άμεση η απάντηση της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα που έκλεισε την περίοδο στο -7 (49-56).

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα συνέχισαν να "ροκανίζουν" την διαφορά στο τέταρτο δεκάλεπτο, αλλά δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την αντεπίθεσή τους. Ο Σμιθ ευστόχησε 1'.36'' πριν από το τέλος σε τρίποντο από τα εννέα μέτρα διαμορφώνοντας το 62-68 ενώ 62'΄για το τέλος ο Χίκμαν έδωσε "αέρα" 8 πόντων (62-70) στη Μακάμπι. Οι ερυθρόλευκοι με δύο βολές του Βασίλη Σπανούλη κι ένα τρίποντο του Λο μείωσαν σε 67-70 (39''.51''), χωρίς όμως να καταφέρουν κάτι καλύτερο στον εναπομείναντα χρόνο...

Τα δεκάλεπτα: 13-21, 23-41, 49-56, 67-73

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 4, Λο 10(2), Άντιτς 7, Σπανούλης 19(2), Περπέρογλου 5(1), Σερμαντίνι 5, Σλούκας 7(2), Πάουελ 2, Γκετσεβίτσιους, Πέρκινς, Παπανικολάου 8.

Μακάμπι (Μπλατ): Λόγκαν 20(4), Τζέιμς 9, Σμιθ 13(3), Χίκμαν 16(1), Ροθ, Πνίνι 4, Κάνερ Μέντλι 2, Οχαγιόν 8(1), Πλάνινιτς 1, Λάντεσμπεργκ.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ