2013-04-09 16:56:07
Φωτογραφία για Σε εξέλιξη η σύσκεψη με την τρόικα στο ΥΠΟΙΚ
Νέα συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας, παρουσία και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκη, έχει αυτή την ώρα... στο υπουργείο Οικονομικών ο Γ. Στουρνάρας, με τον χρόνο να πιέζει για το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων, εν όψει και του άτυπου Eurogroup της Παρασκευής.

Δεδομένης της επιμονής των εκπροσώπων των δανειστών στις αποχωρήσεις υπαλλήλων από το Δημόσιο, προηγήθηκε 40λεπτη συνάντηση του κ. Μανιτάκη με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη. Στη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Κουβέλης επανέλαβε την πλήρη στήριξη της ΔΗΜΑΡ στην πρόταση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης.

Ο κ. Μανιτάκης έχει ήδη παραλάβει από την τρόικα γραπτώς τις απόψεις της για την άμεση αποχώρηση δημόσιων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, στη διάρκεια της συνάντησης διαπιστώθηκε ότι η πρόταση των ελεγκτών δεν περιλαμβάνει κανένα καινούριο στοιχείο και ότι δεν συνάδει με την κυβερνητική θέση που έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.


Το γεγονός ότι η δημόσια διοίκηση παραμένει ένα από τα «μεγάλα αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα επιβεβαιώθηκε και από τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλου, μετά τη συνάντησή του το πρωί με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, η τρόικα αντιμετωπίζει το ζήτημα αυτό -και σωστά όπως είπε- από μια διαρθρωτική και όχι από μια δημοσιονομική οπτική γωνία. «Στο ζήτημα αυτό κρίνεται η αξιοπιστία μας. Δεν φοβόμαστε τις μεταρρυθμίσεις, δεν φοβόμαστε τις αλλαγές, τις χρειαζόμαστε», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «ο Έλληνας πολίτης δεν αποδέχεται κανενός τύπου συντεχνιακή αντίσταση, αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων δεν θέλει να ταυτίζεται με τους λίγους που συνιστούν πρόβλημα για το κράτος, τον πολίτη και την κοινωνία».

Ερωτηθείς εάν το θέμα των μετακινήσεων είναι «προσωπικό» και αφορά μόνο τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε πως το ζήτημα δεν είναι καθόλου προσωπικό, αλλά ότι αφορά την κυβέρνηση, τη χώρα, την κοινωνία.

Ανέφερε ακόμη ότι θα συζητήσει για τα θέματα αυτά και με τον Πρωθυπουργό και με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, σημειώνοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει και συνάντηση μεταξύ της ΔΗΜΑΡ και της τρόικας.

Όπως είπε, κάτι τέτοιο «θα βοηθήσει πάρα πολύ στον εντοπισμό των θεμάτων όπως τα βλέπει η κάθε πλευρά, γιατί πρέπει να κάνουμε όσα απαιτούνται προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ