2013-04-24 09:31:03
Φωτογραφία για Μανιτάκης: Μετά τις απολύσεις, έρχονται προσλήψεις
Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η φάση της υλοποίησης των αλλαγών στο δημόσιο. Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μετταρύθμισης ενέκρινε σε συνεδρίαση υπό τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου τις αλλαγες στις δομές στα τελευταία πέντε υπουργεία ολοκληρώνοντας έτσι την πρώτη φάση.

Πλέον ο όγκος των διοικητικών δομών μειώνεται κατά 40 με 50% ενώ το δημοσιονομικό όφελος που προκύπτει είναι της τάξης του 10%. Στη δεύτερη φάση που ξεκινά από εδώ και πέρα θα πρέπει αυτές οι μελέτες και οι αποφάσεις να υλοποιηθούν. Μέχρι τον Ιούνιο 12,5 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι θα μπουν στο θεσμό της κινητικότητας ενώ άλλοι 12,5 χιλιάδες θα ενταχθούν στο τέλος του έτους.

Οσον αφορά τις αποχωρήσεις , ο σχεδιασμός της κυβέρνησης προβλέπει να φύγουν από το δημόσιο 2 χιλιάδες υπάλληλοι μέχρι τον Ιούνιο και άλλοι 2 χιλιάδες μέχρι τον Δεκέμβριο. Συνολικά πάντως μέχρι το τέλος του 2014 θα έχουν αποχωρήσει 15 χιλιάδες υπάλληλοι οι οποίοι πάντως θα αντικαθίστανται άμεσα από νέους που θα προκύψουν από τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Παράλληλα στο Πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί την Πέμπτη στη Βουλή το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει εντάξει τις αλλαγές που προβλέπονται για την καλύτερη λειτουργία των πειθαρχικών συμβουλίων.
ysterografa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ