2013-04-26 15:00:05
Φωτογραφία για ΑΓΓΕΛΟΥ : ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ, ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΟΝΤΑ ΝΑ «ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ» Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε τα όριά του στις αναμετρήσεις με την Μπαρτσελόνα για την πρόκριση στο Final 4 του Λονδίνου, ενώ ο Ολυμπιακός είναι ικανός να βρεθεί στο μεγάλο ευρωπαϊκό ραντεβού, σύμφωνα με τον Βαγγέλη Αγγέλου.

«Το μυστικό είναι στην ένταση και στη διαχείρισή της πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το παιχνίδι. Περίμενε κανείς ότι στο 5ο παιχνίδια η Μπαρτσελόνα θα είχε 14/38 δίποντα και ο Παναθηναϊκός 1/16 τρίποντα. Όταν έφτιαχναν τα ρόστερ τους ούτε που θα μπορούσαν να το φανταστούν, αλλά αυτό υπάρχει μέσα στη… σαλάτα του μπάσκετ, στην πίεση, στην ένταση και στη διαχείρισή της. Ο Λόρμπεκ είχε 2/9 σουτ, αλλά κανείς δεν μπορεί να κρίνει αυτούς τους παίκτες ελαφρά τη καρδία. Αδικεί το σπορ αν το κάνει, διότι αυτοί οι παίκτες και αυτές οι ομάδες είναι που μέσω της πίεσης, της έντασης και του στρες διαμορφώνουν τα πρότυπα και τα είδωλα που φέρνουν τόσο κόσμο στο γήπεδο.

Αυτή η διαδικασία χτισίματος που πέρασε φέτος ο Παναθηναϊκός είναι αποτέλεσμα μιας κατάστασης πολύ πραγματικής που ζούμε και στο μπάσκετ. Βλέπουμε έναν κόσμο που αλλάζει είτε γιατί παίκτες, που την περασμένη δεκαετία ήταν είδωλα αρχίζουν και γερνάνε, είτε έχουν μετακομίσει στο NBA. Αρκετές ομάδες αρχίζουν και αναδομούνται. Ο Ολυμπιακός πέρυσι, ο Παναθηναϊκός φέτος, Η ΤΣΣΚΑ τα προηγούμενα χρόνια, η Μακάμπι, η Σιένα και άλλες. Παραδοσιακές ομάδες αναγεννώνται κι αυτό συμβαίνει ανά κάποια χρόνια στα ομαδικά αθλήματα. Φέτος ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού να περάσει τη διαδικασία της αναδόμησης και είχε πάρα πολύ καλή, τιμητική παρουσία. Κράτησε τον πυρήνα του ενθουσιασμού του, που ήταν ο κόσμος του, και έχει το κίνητρο μαζί με τον Ολυμπιακό να συνεχίσουν, όπως συμβαίνει, να κρατάνε τα σκήπτρα του ελληνικού μπάσκετ. Μετά την αναδόμηση ακολουθεί η σταθεροποίηση και το επόμενο βήμα είναι η διάκριση. Πρόκειται για διαδικασία που ανά κάποια χρόνια επαναλαμβάνεται», ήταν η αρχική τοποθέτηση του κ. Αγγέλου στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ: «Νομίζω ότι, αν δούμε καθαρά επαγγελματικά τα πράγματα και χωρίς συναισθηματισμούς, ο Παναθηναϊκός έφτασε πάνω από τα όριά του και από αυτό που είχε δείξει στην αρχή. Σίγουρα αυτό το γεγονός είναι προς τιμή του. Είναι σημαντική, επίσης, η διαφορά που έβαλε στο παιχνίδι του εκμεταλλευόμενος την εκρηκτικότητα των Λάσμε, Γκιστ, την εμπειρία του Διαμαντίδη και την ικανότητα του Ούκιτς. Η χημεία άλλαξε μέσα στο παιχνίδι του, του έδωσε σταθερότητα και μπόρεσε να φτάσει στο ρυθμό που ήθελε.

Στο σύγχρονο μάρκετινγκ το ποδόσφαιρο έχει πάρει τη μερίδα του λεόντος. Το μάρκετινγκ επιτέλους πρέπει να έρθει και στο ελληνικό μπάσκετ, ώστε να βρουν οξυγόνο και οι ομάδες που ασχολούνται με την παραγωγική διαδικασία. Οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός πρέπει, επίσης, να στραφούν και στην εγχώρια αγορά για την ενίσχυσή τους».

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΜΠΤΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΕΣ: «Μέσα από την όλη διαδικασία στην οποία αναφέρθηκα προηγουμένως θεωρώ πως ήταν λογικό ο Ολυμπιακός να έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, όπως σκαμπανεβάσματα είχε η Μπαρτσελόνα, αλλά και η ΤΣΣΚΑ. Με τους Ρώσους το είδαμε αυτό να συμβαίνει και στα παιχνίδια με την Κάχα Λαμποράλ. Αυτό που συμβαίνει στον Ολυμπιακό είναι μια κατάσταση λογική, πάντως η ομάδα είναι ώριμη και θεωρώ πως δεν θα έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στο σημερινό ματς, έστω και αν είναι δύσκολο. Ο Ολυμπιακός έχει την αυτοπεποίθηση, την εμπειρία και τα φόντα να μπει προσηλωμένος στο «πρέπει και θα πολεμήσω» και μακάρι να τα καταφέρει για να έχουμε έναν εκπρόσωπο του ελληνικού μπάσκετ στο Λονδίνο».

ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΗ: «Νομίζω ότι όλοι μας ψάχνουμε κάτι να κάνουμε που φαίνεται δύσκολο ή ακατόρθωτο, διότι η δουλειά του αθλητή είναι να προσπαθεί να εξωθεί τον εαυτό του σε διαφορετικές και πιο δύσκολες καταστάσεις. Αυτό που λέγαμε στην αρχή για την πίεση, την ένταση και τη διαχείρισή τους. Ατομικά ήταν πρόκληση για εμένα ο Αρης για το μεγάλο όνομα του οποίου, την ιστορία και του τι σημαίνει για το μπάσκετ, δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα. Αυτή τη στιγμή, όμως, υπάρχει μια πάρα πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση και οι άνθρωποί του δίνουν μάχη. Κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για την επόμενη ημέρα από τη στιγμή που υπάρχει ο οικονομικός βραχνάς. Έτσι αυτό που φαντάζει σαν μονόδρομος είναι σε αυτό το πλούσιο σε ιστορία και κουλτούρα μπασκετικό χωράφι να σπείρεις νεαρά παιδιά. Και αυτό είναι πρόκληση. Φέτος ελπίζουμε ότι κάναμε ένα βήμα, ενώ μην ξεχνάμε τη μάχη που δίνει σήμερα η ομάδα στα δικαστήρια.

Με τους παίκτες και τη διοίκηση έχει αναπτυχθεί μια αμφίδρομη θετική αύρα και αυτό έχει περάσει και στον κόσμο. Η προσπάθειά μας έχει θετικό πρόσημο, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί στον αθλητικό χώρο οι σχέσεις και η χημεία μπορούν ν' αλλάξουν με κάτι το απρόοπτο».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ