2013-04-26 15:51:03
Φωτογραφία για Όχι στην καύση RDF στο Αλιβέρι από το Περιφερειακό Συμβούλιο
Ελήφθη ομόφωνη απόφαση μετά από συζήτηση του θέματος, προ ημερησίας διάταξης.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας συνεδρίασε στη Λαμία την Πέμπτη 25 Απριλίου και προ ημερησίας διάταξης συζητήθηκε το θέμα, που προέκυψε με την πρόθεση της ΑΓΕΤ για καύση RDF στο εργοστάσιό της, στο Μηλάκι Αλιβερίου.

Στη συνεδρίαση ήταν παρών ο Δήμαρχος Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς, εκπρόσωποι των εργαζομένων και κάτοικοι του Αλιβερίου. Ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στην καύση RDF στη μονάδα του Αλιβερίου, που επιβαρύνει περιβαλλοντικά και δημιουργεί δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων, τονίζοντας ότι:

« Η αντίθεση αυτή υπογραμμίζει την προτεραιότητα της Περιφέρειας για τη διατήρηση και βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος και της διασφάλισης της δημόσιας υγείας.»

Για το ζήτημα αυτό είχε αποφασίσει αρνητικά το Νομαρχιακό Συμβούλιο της Εύβοιας και σε συνέχεια αυτής της θέσης το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

1. Την επικαιροποίηση της απόφασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου Εύβοιας για μη αποδοχή καύσης RDF στη μονάδα.

2. Την απόρριψη συναφών αδειοδοτήσεων καύσης RDF στη μονάδα(σε περίπτωση που επανέλθει τέτοιο θέμα)

3. Στη διαβίβαση αιτήματος στο ΥΠΕΚΑ για αναστολή της έγκρισης των όρων της περιβαλλοντικής μελέτης (ΜΠΕ) που αφορά στην καύση RDF στη μονάδα.
egnomi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΣ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ