2013-04-26 17:43:14
Φωτογραφία για Πάτρα: Πόλεμος νεύρων για την έδρα του ΤΕΙ - Θα μείνει Πάτρα ή πάει Mεσολόγγι;
Το μικροπολιτικό σίριαλ γύρω από την τύχη της έδρας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας συνεχίζεται. Χθες, ο υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου έδωσε μία απάντηση τελείως διαφορετική σε σχέση με όσα δήλωσε προχθές στενός συνεργάτης του υπουργού Παιδείας κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, γράφει στην "Καθημερινή" ο Απόστολος Λακασάς.

Ειδικότερα, το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας θα προέλθει από τη συγχώνευση του ΤΕΙ Πατρών και του ΤΕΙ Μεσολογγίου. Χθες ο κ. Παπαθεοδώρου, ερωτηθείς από την εφημερίδα «Πελοπόννησος» για την περίπτωση έδρα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας να οριστεί το Μεσολόγγι, απάντησε ότι «το προεδρικό διάταγμα βρίσκεται στο Συμβούλιο Επικρατείας για έλεγχο. Δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή».

Τοπικοί παράγοντες της Πάτρας θεώρησαν ότι η απάντηση του κ. Παπαθεοδώρου δείχνει την αχαϊκή πρωτεύουσα ως έδρα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Ομως, την Τρίτη στενός συνεργάτης του κ. Αρβανιτόπουλου ανέφερε σε μερίδα αθηναϊκών ΜΜΕ ότι η έδρα θα είναι το Μεσολόγγι.


Η διελκυστίνδα παραγόντων Αχαΐας - Αιτωλοακαρνανίας για την πρωτοκαθεδρία στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας ξεκίνησε μετά την ανακοίνωση της συγχώνευσης των προϋπαρχόντων ΤΕΙ Πάτρας και Μεσολογγίου. Ενδεικτικά, στις αρχές Απριλίου ο από την Αιτωλοακαρνανία υφυπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς ανακοίνωσε ότι το Μεσολόγγι κερδίζει από την Πάτρα την έδρα, προκαλώντας την αντίδραση παραγόντων της Ν.Δ. στην Αχαΐα. Ενδεικτικά, ο αντιπρόεδρος της τοπικής οργάνωσης της Ν.Δ. στην Αχαΐα Γιάννης Μάκκας απείλησε ότι θα... χτίσει τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου ώστε να αποτρέψει τη μετακόμιση της έδρας.

Από την άλλη, παράγοντες της αχαϊκής πρωτεύουσας αποδίδουν το ενδιαφέρον του κ. Παπαθεοδώρου για την έδρα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, παρότι ο ίδιος είναι αρμόδιος για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει για ενδιαφέρον του υφυπουργού να πολιτευτεί στην Αχαΐα.

Από την άλλη, χθες, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι για τη διευκόλυνση των υποψηφίων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, η διαδικασία για την απόκτηση του κωδικού ασφαλείας για την υποβολή μηχανογραφικού δελτίου αλλά και η διαδικασία για την υπαγωγή των δικαιούχων υποψηφίων σε μία ειδική κατηγορία (π.χ. τέκνα πολύτεκνης οικογένειας), θα διακοπεί προσωρινά από 27 Απριλίου ώς και 31 Μαΐου λόγω των διακοπών του Πάσχα και της διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων, αλλά θα συνεχιστεί κανονικά από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου ώς και την Παρασκευή 28 Ιουνίου.

Πηγή: kathimerini
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο «Δούρειος Ίππος» του ευρώ…
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο «Δούρειος Ίππος» του ευρώ…
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ