2013-05-02 05:25:04
Φωτογραφία για H Volkswagen σχεδιάζει νέους κινητήρες
Η VW προετοιμάζεται, ώστε τα μοντέλα του ομίλου σύντομα να διαθέτουν νέους εξελιγμένους κινητήρες βενζίνης, diesel (με 10τάχυτα κιβώτια), φυσικού αερίου και υβριδικούς.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της VW Martin Winterkorn, η εταιρεία εργάζεται πάνω σε νέα project για να εξελίξει, να βελτιώσει και να εντάξει νέους κινητήρες στα μοντέλα της, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2020.

Σύντομα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δούμε να κυκλοφορούν τα νέα μοντέλα Golf και Passat, με diesel κινητήρες υψηλής απόδοσης, που θα παράγουν 136 ίππους. Μάλιστα θα συνδυάζονται με ένα 10τάχυτο μηχανικό κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, που θα παρέχει βελτιωμένη αισθητά απόδοση καυσίμου.

Δυστυχώς, δεν ανακοινώθηκαν τα ακριβή χρονοδιαγράμματα ένταξης στα μοντέλα παραγωγής, για τις καινούργιες εφαρμογές, αλλά εξήγησε ότι η προσπάθεια αφορά και τους TDI και τους TSI κινητήρες. Εξάλλου από το 2000 που άρχισαν να κυκλοφορούν αυτοί οι κινητήρες, έχει επιτευχθεί μείωση κατανάλωσης καυσίμου μεγαλύτερη από 30%.


Ενώ ταυτόχρονα, επεσήμανε ότι ο στόχος είναι το 2020 τα νέα μοντέλα να έχουν αυξήσει την απόδοσή τους κατά 15%.

Επιπλέον βέβαια, η εταιρεία εξετάζει τον τρόπο κατασκευής και κινητήρων φυσικού αερίου στο μέλλον, καθώς η τεχνολογία τους έχει αναβαθμιστεί και αποτελούν κατάλληλη λύση για καθημερινή χρήση στις αστικές μετακινήσεις. Κάτι τέτοιο θα έχει ως στόχο, όχι μόνο την οικονομία καυσίμου, αλλά και τη φιλική προς το περιβάλλον λειτουργία.

Σε αυτά τα πλαίσια, επιβεβαιώνεται το πλάνο της εταιρείας να κατασκευάσει και ηλεκτρικά μοντέλα, εξίσου ικανά σε απόδοση. Στο προσεχές άλλωστε μέλλον, η Volkswagen θα επικεντρωθεί στην υβριδική τεχνολογία. Το Audi A3 e-tron και Porsche Panamera E-Hybrid θα αρχίσουν να πωλούνται προσεχώς, ενώ θα ακολουθήσουν οι υβριδικές εκδόσεις του Golf, Passat, Audi A6 και Porsche Cayenne. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ