2013-05-03 20:20:49
Φωτογραφία για Πάτρα: Σε ποιον I.N. θα γίνει αύριο το βράδυ η υποδοχή του Aγίου Φωτός
Το Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου το βράδυ, γύρω στις 21.00 με 21.15, θα πραγματοποιηθεί όπως κάθε χρόνο, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου δίπλα από το Επισκοπείο Πατρών, η λαμπρή υποδοχή του Αγίου Φωτός, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο και τον Ιερό Κλήρο της περιοχής.

Το Πανάγιο Φως, θα παραλάβει στην Αθήνα στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου θα φτάσει γύρω στις 18.30, του Μεγάλου Σαββάτου, αντιπροσωπεία της Ιεράς Μητροπόλεώς Πατρών με επικεφαλής τον πρωτοπρεσβύτερο και προιστάμενο του ιερού ναού της Αγίας Σοφίας π. Ερμόλαο Μασσαρά, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια αναλαμβάνει την συγκεκριμένη αποστολή της μεταφοράς του Αγίου Φωτός στην Πάτρα.

Ο κ.κ. Χρυσόστομος με ανακοίνωση της Μητρόπολης, παρακαλεί τους ευσεβείς χριστιανούς της περιοχής της Πάτρας να συμμετάσχουν και να δώσουν το παρών στην ωραία αυτή τελετή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η στιγμή της άφιξης του Αγίου Φωτός είναι ιερή και ιδιαίτερα συγκινητική ενώ όλοι μαζί ιερείς και πιστοί ψάλλουν κατά την άφιξη του τον ύμνο «Φως ιλαρό».

Στη συνέχεια ιερείς από όλους τους ναούς της επικράτειας της Μητροπόλεως Πατρών λαμβάνουν το Άγιο Φως για να το μεταφέρουν στους ιερούς ναούς για την Αναστάσιμη Λειτουργία που θα ξεκινήσει στις 23.00.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ