2013-05-06 02:39:04
Φωτογραφία για 20 νεκροί στο Πακιστάν
Μια βομβιστική επίθεση εναντίον οχηματοπομπής του στρατού και μάχες ανάμεσα στο στρατό και αντάρτες στοίχισαν τη ζωή σε 16 μαχητές και... τέσσερις στρατιώτες, δήλωσαν αξιωματούχοι σήμερα.

Η οχηματοπομπή εκινείτο στο Βόρειο Ουαζιριστάν, κατά μήκος των συνόρων με το Αφγανιστάν, όταν επλήγη από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό ο οποίος είχε τοποθετηθεί στο πλάι του δρόμου, είπε αξιωματικός της υπηρεσίας πληροφοριών του Πακιστάν.

«Δυο άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας σκοτώθηκαν και τρεις ακόμη τραυματίστηκαν», δήλωσε ο αξιωματικός αυτός στο Γερμανικό Πρακτορείο ζητώντας να μην κατονομαστεί.

Νωρίτερα, στην περιοχή Χάιμπερ, στην ταραγμένη περιοχή των φυλών, σκοτώθηκαν 16 αντάρτες και 2 στρατιωτικοί στην περιοχή Τιράχ.

«Σε μια επιτυχή επιχείρηση, οι δυνάμεις ασφαλείας ανακατέλαβαν (τις περιοχές) Κισμάτ Σουρ και Σανγάρ -δύο κρησφύγετα ανταρτών στην κοιλάδα Τιράχ», ανακοίνωσε ο στρατός σήμερα.


«Τρία στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας τραυματίστηκαν», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το Βόρειο Ουαζιριστάν θεωρείται ορμητήριο μαχητών που διατηρούν σχέσεις με την αλ Κάιντα και με τους Ταλιμπάν.

Η κοιλάδα Τιράχ θεωρείται στρατηγικής σημασίας, αφού γειτονεύει τόσο με την περιοχή Κουράμ και την περιοχή Ορακζάι, όπου κατοικούν φυλές, όσο και με το Αφγανιστάν.

Αντίπαλες ένοπλες ομάδες μάχονται για τον έλεγχο περιοχών που επιβλέπουν την κοιλάδα από τον Ιανουάριο. Ο στρατός εξαπέλυσε επιχειρήσεις στην περιοχή τον περασμένο μήνα, έπειτα από μήνες αεροπορικών πληγμάτων.

Ο στρατός ανέφερε ότι ο απολογισμός των επιχειρήσεων του περασμένου μήνα ανήλθε σε 28 στρατιώτες και πάνω από 140 μαχητές νεκρούς. Ωστόσο η επαλήθευση τέτοιων πληροφοριών από ανεξάρτητες πηγές δεν είναι δυνατή, καθώς η περιοχή όπου διεξάγονται οι επιχειρήσεις και οι μάχες είναι απρόσιτη για τους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τις αρχές του Πακιστάν, πάνω από 48.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τις μάχες. Οι περισσότεροι έχουν προσφύγει στην Πεσάβαρ, πρωτεύουσα της γειτονικής επαρχία Χάιμπερ-Παχτούνχβα, και περιοχές γύρω από αυτήν. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Άγριες δολοφονίες στο Μεξικό
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Άγριες δολοφονίες στο Μεξικό
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ