2013-05-15 05:14:04
Φωτογραφία για Νορβηγία: Δέκα επεισόδια σχετικά με τη ρωσική κατοχή
Στη Νορβηγία αρχίζουν τα γυρίσματα του θρίλερ 10 επεισοδίων σχετικά με την κατοχή της χώρας από τα ρωσικά στρατεύματα.

Η προβολή στα κινηματοθέατρα της ταινίας «Κατεχόμενοι» πρέπει να αρχίσει στα τέλη του ερχόμενου έτους.

Οι νορβηγικές εφημερίδες γράφουν ότι θα είναι το πιο δαπανηρό τηλεοπτικό σχέδιο στη χώρα. Για τα γυρίσματα έχουν χορηγηθεί 80 εκατ. κορώνες, δηλαδή περίπου 12 εκατ. ευρώ.

Σε σύγκριση με την κλίμακα του Χόλιγουντ, αυτός θα είναι πολύ μικρός προϋπολογισμός. Όμως, από την άλλη, 10 επεισόδια δεν είναι αστείο πράγμα, αλλά μιά πολύ μεγάλης διάρκειας πολιτική δήλωση. Πολύ περισσότερο που η ταινία χρηματοδοτείται από το κρατικό Νορβηγικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου και δημιουργείται με παραγγελία της δημόσιας ραδιοφωνικής εταιρίας NRK.

Η πλοκή της ταινίας είναι πολύ απλή. Η Μόσχα κυριεύει τη χώρα των Φιόρδ και επιβάλλει τον έλεγχο στη μεταφορά πετρελαίου μέσω των μη παγωμένων θαλάσσιων διαδρομών. Είναι μια «μαλακή» ή, όπως την ονομάζουν οι δημιουργοί της, «μεταξωτή κατοχή»: κανείς δεν επιβουλεύεται τις παραδόσεις, το στυλ της ζωής των Νορβηγών και την υλική τους ευημερία. Με τη διαφορά που αυτοί ήδη δεν διοικούν τη χώρα. Η παραγωγός της ταινίας Μαριάν Γκρέι υποστηρίζει ότι θα είναι ένα ψυχολογικό έργο: πρέπει να δούμε, ποιοι σε τέτοια κατάσταση θα δοκιμάσουν να τα ρισκάρουν όλα χάριν της ελευθερίας της Πατρίδας τους. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
O Ryan Gosling έπαιζε στη σειρά Hercules
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
O Ryan Gosling έπαιζε στη σειρά Hercules
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ