2012-04-04 13:21:30
Φωτογραφία για ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ Ο ΓΙΟΥΝΚΕΡ
Στο επεισόδιο με την Αυστριακή υπουργό Οικονομικών Μαρία Φέκτερ η οποία στις 30 Μαρτίου είχε ανακοινώσει πριν από τον ίδιο τις αποφάσεις τους Eurogroup για το «τείχος προστασίας» της Ευρωζώνης, αναφέρθηκε την Τετάρτη σε δηλώσεις του στον κρατικό αυστριακό ραδιοφωνικό σταθμό Oe1, ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να καλώ διαρκώς τους μετέχοντες σε πειθαρχία. Είμαι υπέρ της μέγιστης διαφάνειας, αλλά αντίθετος στη φλυαρία», εξήγησε.

«Μερικές φορές έχουμε να επικοινωνήσουμε πληροφορίες, οι οποίες αφορούν τις χρηματαγορές. Αν δημοσιευθούν πολύ νωρίς, πριν από μια συζήτηση, μπορεί να οδηγήσουν σε αναταραχή στις αγορές», συνέχισε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως αφού «εκνευρίστηκε» από την πρόωρη ανακοίνωση από τη «φίλη Μαρία» της ενίσχυσης του ευρωπαϊκού τείχους προστασίας στα 800 δισ.ευρώ, το επεισόδιο έχει τώρα «ξεχαστεί».


Σχετικά με το ζήτημα της διαδοχής του, ο κ. Γιούνκερ δήλωσε πως υπάρχουν «πολλοί υποψήφιοι» και πως έχει ένα φαβορί, το οποίο όμως δεν κατονόμασε.

«Δεν έχουμε ακόμη φτάσει στο σημείο να μπορούμε να ανακοινώσουμε μια απόφαση. Η γαλλική κυβέρνηση θα προτιμούσε επίσης να ληφθεί η απόφαση μετά τις προεδρικές εκλογές», ο δεύτερος γύρος των οποίων θα διεξαχθεί στις 6 Μαΐου, διευκρίνισε.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, σε περίπτωση που υπάρξει τελικώς διάδοχος και δεν συνεχίσει ο ίδιος να είναι επικεφαλής του Eurogroup, επικρατέστερος διάδοχος είναι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε.
apospasma.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ