2013-05-23 23:39:03
Φωτογραφία για Γερμανία: Ελαφρύνσεις 7 δισ. ευρώ στα ενεργειακά κόστη των βιομηχανιών
Σειρά ελαφρύνσεων στα ενεργειακά κόστη τους απολαμβάνουν οι βιομηχανίες στη Γερμανία, σε μία προσπάθεια της γερμανικής κυβέρνησης να... προστατεύσει τη διεθνή ανταγωνιστικότητα της χώρας.

Στο σύνολό τους οι ελαφρύνσεις και οι απαλλαγές φτάνουν τα 7 δις. ευρώ ετησίως και αφορούν ειδικότερα:

- Καταβολή μικρότερων ποσών για τη στήριξη των ΑΠΕ. Η συγκεκριμένη ελάφρυνση αφορά εταιρίες με κατανάλωση από 10 GWh και πάνω ετησίως και με κόστη ενέργειας που ανέρχονται σε τουλάχιστον 15% της ακαθάριστης προστιθέμενες αξίας. Όσο μεγαλύτερη είναι η εταιρία και η κατανάλωση ενέργειας, τόσο μεγαλύτερες είναι οι εκπτώσεις. Η συνολική αξία των συγκεκριμένων εκπτώσεων εκτιμάται σε 5 δις. ευρώ ενώ το 2013 αναμένεται να φτάσει στα 7 δισ. ευρώ.

- Πολλές εταιρίες του κλάδου της μεταποίησης και της γεωργίας απαλλάσσονται εν μέρει από το λεγόμενο φόρο χρήσης ενέργειας, ο οποίος είχε ως στόχο τη μείωση της κατανάλωσης και κατευθυνόταν στα ταμεία κοινωνικών παροχών.

- Πλήρης απαλλαγή από τις χρεώσεις για το δίκτυο μεταφοράς για τις βιομηχανίες που καταναλώνουν περισσότερες από 10 GWh ετησίως, σε περισσότερες από 7.000 ώρες. Οι υπόλοιποι πελάτες θα επωμιστούν ολόκληρο το εναπομείναν κόστος.

Τέλος, με νόμο που θα εισαχθεί μέσα στο 2013, οι βιομηχανίες θα εξαιρεθούν από νέα τέλη που εισάγονται και σχετίζονται με τα υπεράκτια αιολικά.
dealnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ