2012-04-04 17:06:42
Φωτογραφία για Πολιτικά παιγνίδια σε βάρος ασθενών από Κυβέρνηση, καταγγέλλουν ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ
ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ επικρίνουν την Κυβέρνηση ότι παίζει πολιτικά παιγνίδια σε βάρος των εργαζομένων στα δημόσια νοσηλευτήρια και των ασθενών στο θέμα με τα συμβόλαια του έκτακτου προσωπικού, και δηλώνουν ότι για την καθυστέρηση στην έγκριση θέσεων για εκτάκτους ευθύνεται η Κυβέρνηση που χρονοτριβούσε τρεις μήνες πριν καταθέσει το σχετικό νομοσχέδιο.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής και Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος εξέφρασε λύπη για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι ασθενείς στα κρατικά νοσηλευτήρια, προσθέτοντας ότι «οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια».

«Οφείλω να αποκαλύψω ώστε η κοινή γνώμη και οι Κύπριοι ασθενείς να γνωρίζουν ότι ο Υπουργός Οικονομικών ζήτησε να καθυστερήσει η προώθηση του νομοσχεδίου για την αποδέσμευση των θέσεων στον δημόσιο τομέα γιατί ο ίδιος επιθυμούσε να τις επανεξετάσει», είπε, αναφερόμενος στον τέως Υπουργό Κίκη Καζαμία.


Αναφέροντας ότι το ΔΗΚΟ δεν είχε πρόθεση να αφήσει εκτεθειμένο τον Υπουργό Οικονομικών, αλλά δεν πρόκειται να σωπάσει μπροστά στις ατεκμηρίωτες καταγγελίες και την κριτική του ΑΚΕΛ όταν ο δικός του Υπουργός «μας ζήτησε να προχωρήσουμε σε αυτή τη συγκεκριμένη προσέγγιση».

Ακόμα μια φορά φαίνεται ότι τα στελέχη της Κυβέρνησης δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους και άλλα λέει ο Υπουργός Υγείας και άλλα ζήτησε ο Υπουργός Οικονομικών, συνέχισε ο κ. Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι αυτή την ασυνεννοησία την πληρώνουν οι Κύπριοι ασθενείς και οι Κύπριοι πολίτες.

Για την καθυστέρηση στην προώθηση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται η Βουλή, είπε ο κ. Παπαδόπουλος, προσθέτοντας πως η Κυβέρνηση έφερε νομοσχέδιο για την αποπαγοποίηση θέσεων τρεις μήνες μετά την παγοποίηση τους από τη Βουλή.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε επίσης ότι το νομοσχέδιο δεν κατατέθηκε υπό μορφή κατεπείγοντος και ουδέποτε ενημερώθηκε η Επιτροπή Οικονομικών ότι πρόθεση της Κυβέρνησης ήταν αυτή την εβδομάδα να τερματίσει συμβόλαια γιατρών και νοσηλευτών.

Περαιτέρω ανέφερε πως εγείρονται πολλά ερωτηματικά, όπως γιατί επιλεκτικά και μόνο στον τομέα της υγείας τερματίστηκαν συμβόλαια και δημιουργήθηκαν αυτά τα προβλήματα.

«Αυτή τη στιγμή εργοδοτούνται χιλιάδες έκτακτοι σε δεκάδες κυβερνητικές υπηρεσίες. Γιατί μόνο με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές διαπίστωσε πρόβλημα η Κυβέρνηση;», διερωτήθηκε, υποβάλλοντας περαιτέρω το ερώτημα γιατί οι υπάλληλοι του ΤΕΠΑΚ και του Πανεπιστημίου Κύπρου πληρώθηκαν κανονικότατα τους μισθούς τους, παρά το γεγονός ότι η Βουλή ακόμα να ψηφίσει τους προϋπολογισμούς τους.

Μήπως σε εκείνες τις περιπτώσεις, επειδή είναι η Κυβέρνηση που έχει λερωμένη τη φωλιά της, δεν υπάρχει πρόβλημα, ενώ στον τομέα της υγείας, επειδή κάποιοι θέλουν να παίξουν πολιτικά παιγνίδια με τις ζωές των ασθενών, έπρεπε να δημιουργηθεί το χάος, είπε και, αναφέροντας ότι "εμείς θεωρούμε ότι αυτά τα ζητήματα σε κάθε περίπτωση πρέπει να αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα", κατέληξε ότι είναι προφανές ότι "η αριστερή Κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφιας παίζει πολιτικά παιγνίδια με τους μισθούς των υπαλλήλων και τις ζωές των Κυπρίων ασθενών".

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ζαχαρίας Ζαχαρίου δήλωσε ότι, αν στην Κύπρο δίναμε Οσκαρ προπαγάνδας, σίγουρα θα το είχε κερδίσει η Κυβέρνηση Χριστόφια.

Αναφερόμενος στον τομέα της υγείας, είπε πως κατηγορούν την αντιπολίτευση για το χάος που υπάρχει στα νοσοκομεία, ενώ με βάση τα γεγονότα μετά τις 15 Δεκεμβρίου, που η Βουλή δέσμευσε τις νέες θέσεις για το 2012, στις 6 του Γενάρη ο Υπουργός Υγείας δήλωνε ότι διαλύθηκαν τα κρατικά νοσηλευτήρια.

Από τις 6 του Γενάρη, δέησαν να καταθέσουν το νομοσχέδιο για θέσεις στο Υπουργείο Υγείας στις 10 Μαρτίου, είπε και διερωτήθηκε τί έκανε μέχρι τότε η Κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι για το μόνο που θυμήθηκαν να ζητήσουν αποδέσμευση κονδυλίων σε αυτό το χρονικό διάστημα ήταν "το αεροπλανάκι του Πρόεδρου και τίποτε άλλο".

Διερωτήθηκε εάν τα πράγματα κατέληξαν έτσι με βάση την ανικανότητα και το δόγμα της Κυβέρνησης «σπεύδω βραδέως» ή ενσυνείδητα καθυστέρησαν για να ρίξουν ευθύνες στην αντιπολίτευση.

Κατέληξε λέγοντας ότι "δεν μπορούμε ανεχτούμε άλλο τη νοοτροπία προπαγάνδας της Κυβέρνησης". Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ