2013-05-28 09:07:04
Φωτογραφία για Οι «Αnonymous» στηρίζουν τις ομοφυλόφιλες κοπέλες
Στην ταινία η «Η ζωή της Αντέλ» περιγράφει τη ζωή της 15χρονης Αντέλ αλλά και την ανατροπή της ζωής που ήξερε από τη στιγμή που θα συναντήσει τυχαία μια νύχτα την Έμα (Léa Seydoux), ένα κορίτσι με μπλε μαλλιά. Μαζί θα ζήσουν μια έντονη ερωτική σχέση γεμάτη πάθος, αλλά και αγάπη. Η Έμα βοηθά την Αντέλ όχι μόνο να ανακαλύψει τη σεξουαλική επιθυμία και απόλαυση αλλά και να προσδιορίσει τη ταυτότητα της σαν ενήλικη γυναίκα.

Η ταινία είναι μια ωδή στην διαφορετικότητα και μια πολύ ρεαλιστική ματιά στο πόσο δυνατά αγαπάει ένας έφηβος ή στην περίπτωση μια έφηβη μια άλλη έφηβη. Βέβαια, οι Αμερικάνοι μάλλον έχουν άλλες ιδέες για το πόσο ελεύθερα μπορούν να ερωτευτούν δύο νεαρές κοπέλες.

Πως εμπλέκονται όμως οι «anonymous» με τον λεσβιακό έρωτα και την ελευθερία να το βιώνει κανείς;

Η περίπτωση της Αμερικανίδας Kaitlyn Hunt, 18χρονης που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει ποινικές διώξεις επειδή είχε σχέση με 15χρονη, κέντρισαν το ενδιαφέρον των «πειρατών» του ίντερνετ Anonymous που έχουν ορκιστεί να τις προστατεύσουν.


Λίγο μετά την ενηλικίωση της Hunt, οι γονείς της κοπέλας της μαγνητοσκόπησαν κρυφά τις δύο κοπέλες να συζητούν πως κάνουν έρωτα- και με αυτό το υλικό πήγαν στην αστυνομία. Αυτή τη στιγμή η κοπέλα αντιμετωπίζει κατηγορίες όπως «παραπλάνηση ανηλίκου» .

Για πολλά μέλη των anonymous τα θέματα όπως ισότητα φύλων και γένους είναι αδιάφορα. Φαίνεται όμως πως τώρα με αυτή την ιστορία της 18χρονης Kaitlyn, όπου οι γονείς της κοπέλας παρέμειναν ατιμώρητοι παρόλο που τις μαγνητοσκοπούσαν ερήμην τους και που οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι βαριές, ήταν αυτή που τους έκανε να ενεργοποιηθούν. Και αναμενόμενο, καθώς συνηθίζουν να παίρνουν το μέρος των αδυνάτων, ή έστω των φαινομενικά αδυνάτων. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ