2013-05-29 09:51:00
Φωτογραφία για Πάτρα: Θερίζουν ναρκωτικά και aids - Xρήστες μοιράζονται την ίδια σύριγγα
Η κρίση έχει πολλές παρενέργειες. Ο Υγειονολόγος Δρ. Ιωάννης Δετοτάκης στέλνει σήμα κινδύνου για την αύξηση, τόσο των χρηστών ναρκωτικών με ενέσιμη μορφή, όσο και των μεταδιδόμενων νοσημάτων (aids, υπατίτιδα).

Η κατάσταση είναι ανησυχητική και στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα επισημαίνει ο κ. Δετοράκης, με αφορμή την έκθεση του Ευρωπαϊκού παρατηρητηρίου για τα ναρκωτικά, σύμφωνα με την οποία Ελλαδα και Ρουμανία έχουν την πρωτιά στις νέες μολύνσεις HIV ανάμεσα στους χρήστες ενέσιμων ναρκωτικών ουσιών.

"Λόγω της οικονομικής κρίσης οι χρήστες δεν αγοράζουν σύριγγες από τα φαρμακεία, αλλά κάνουν χρήση από κοινού. Αυτό εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη μετάδοση της ηπατίτιδας B και C , αλλά και άλλων νοσημάτων. Τα στοιχεία δείχνουν μεγάλη αύξηση στη χώρα μας και το ίδιο συμβαίνει και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος", λέει στη Γνώμη ο Ιωάννης Δετοράκης.

Όπως λέει οι χρήστες κάνουν ομαδική χρήση ανά 5 - 6 άτομα και μοιράζονται την ίδια σύριγγα.

Επιπλέον, προσθέτει ότι στην Πάτρα λόγω του λιμανιού ζει μεγάλος αριθμός μεταναστών και παρουσιάζεται παράλληλα σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα της υπαίθριας πορνείας και οι εκδιδόμενες είναι φορείς μεταδιδόμενων ασθενειών.

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ