2013-05-29 14:12:04
Φωτογραφία για Kαλάβρυτα: Να είστε όλοι σε επαγρύπνηση για ν' αποφύγουμε τις πυρκαγιές
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, απέστειλε το παρακάτω, εξαιρετικά επείγον, έγγραφό του με οδηγίες και συστάσεις προς όλους τους Προέδρους, Εκπροσώπους και τοπικούς συμβούλους των 66 Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Καλαβρύτων, για τις ενέργειες, τις δράσεις και την εγρήγορση που πρέπει να έχουν για την αποφυγή και την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές, ενόψει της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου.

"Ενόψει της θερινής περιόδου, που διανύουμε, είναι αναγκαία και επιβεβλημένη η επαγρύπνηση και η ετοιμότητα όλων μας για την αποφυγή και την αντιμετώπιση κινδύνων, από δασικές πυρκαγιές.

Θα πρέπει όλοι μας να έχουμε υπόψη μας και να γνωστοποιούμε στους κατοίκους μας την υπ’ αριθμ. 1/2013 Πυροσβεστική Διάταξη Περιφερειακής Διοίκησης Π.Σ. Δυτικής Ελλάδος, με την οποία ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ η καύση αγροτικών εκτάσεων από 1-5-2013 έως 31-10-2013 καθώς και η χρήση πυρός, λόγω αυξημένης επικινδυνότητας, στα δάση, στις δασικές εκτάσεις, στις χορτολιβαδικές και στις βραχώδεις εκτάσεις που βρίσκονται σε πεδινά, σε ανώμαλα εδάφη και σε λόφους, κατά το ίδιο, ως άνω, χρονικό διάστημα.


Επίσης, πρέπει, όλοι, να ενημερώσετε τους ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακινήτων και ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται μέσα στις πόλεις, στα χωριά και τους οικισμούς μας, να καθαρίσουν τα ακίνητά τους από τα χόρτα για την αποφυγή κινδύνου πυρκαγιάς. Σε διαφορετική περίπτωση, θα το πράττει ο Δήμος, θα τους καταλογίζει το κόστος και θα επιβάλλει τις λοιπές νόμιμες κυρώσεις.

Ακόμη, στην Τοπική σας Κοινότητα, να επιδιώξετε και να προωθήσετε τη δημιουργία ομάδας από κατοίκους σας, οι οποίοι επιθυμούν εθελοντικά να προσφέρουν στην αντιμετώπιση και την κατάσβεση τυχόν πυρκαγιάς και να γνωστοποιήσετε τα μέλη της στο Δήμο μας και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαβρύτων.

Τέλος, όλοι μας να ευρισκόμαστε σε εγρήγορση και σε ετοιμότητα, ανά πάσα στιγμή και όλο το εικοσιτετράωρο και όταν παρατηρείτε κάτι (φωτιά, καπνό, κ.λ.π.) να

ΕΙΔΟΠΟΙΕΙΤΕ ΑΜΕΣΩΣ:

1. Την ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, στο τηλέφωνο: 26920-23199.

2. Την ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, στο τηλέφωνο: 26920-23333.

3. Την ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ, στο τηλέφωνο: 26920-31206.

4. Το ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, στα τηλέφωνα: 26920-22390 και 6932-441763.

Μόνο με την επαγρύπνηση, την ετοιμότητα και τις ενέργειες όλων μας, θα αποφύγουμε τους κινδύνους από πυρκαγιές και θα διατηρήσουμε το απαράμιλλο φυσικό τοπίο και τα υπέροχα δάση που διαθέτουμε και αποτελούν την κληρονομιά μας."
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ