2013-05-30 22:54:05
Φωτογραφία για Πάτρα: Tι ζητούν οι έμποροι από τον Μανώλη Κεφαλογιάννη
Υπόμνημα που θα καταθέσει ο Ε.&Ε.Σ.Π. στην συνάντηση 31/5/2013 με τον Γεν. Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής Ν.Γ. κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Κύριε Γενικέ,

Βασική εκτίμηση είναι ότι, η υπερχρέωση των επιχειρήσεων μαζί με την αδυναμία πρόσβασης σε οποιοδήποτε χρηματοδοτικό μέσο ή ενίσχυση(τράπεζες, φοροελαφρύνσεις, επιδοτούμενα προγράμματα) αποτελεί ένα μείζον πρόβλημα του οποίου η αντιμετώπιση εκτός από τη κοινωνική της σημασία είναι καθοριστική παράμετρος για την επιτυχή αναστροφή της πορείας της οικονομίας και την εφαρμογή πολιτικών ανασυγκρότησης και αναμόρφωσης του χώρου των ΜμΕ. , επομένως άμεσα προτείνουμε:

α/ Άμεσο κούρεμα χρεών, κούρεμα τόκων επιτοκίων από επαχθείς δυσβάσταχτους όρους των Τραπεζών.

Νέα σεισάχθεια. Οι Τράπεζες δεν μας κάνουν χάρη το οφείλουν στην κοινωνία.

Το κούρεμα θα γίνει υπό τρείς όρους:

- Μείωση τζίρου τα τρία τελευταία χρόνια (κρίση).


- Αδυναμία πληρωμής των επιχειρήσεων.

- Βιωσιμότητα επιχειρήσεων.

Επανεξέταση του «Τειρεσία». Ειδικό τμήμα Υπουργείου Ανάπτυξης – Περιφέρειες στήριξης Μ.Μ. επιχείρησης για έξοδο απ΄ την κρίση, επανένταξη επαναδραστηριοποίηση χρηματοδότηση μέσω ΕΤΕΑΝ με Διοίκηση όχι Τραπεζιτών..

β/ Πολυκαταστήματα – Υπεραγορές.

Τα πολυκαταστήματα και οι υπεραγορές δεν έφεραν όσα μας είχαν υποσχεθεί οι Κυβερνώντες με το Ν. 3377/05 Παπαθανασίου θέσεις εργασίας, «κτύπημα» ακρίβειας ανάπτυξη.

Βασικές αρχές.

● Να θεωρηθούν κορεσμένες περιοχές, με απαγόρευση τη δημιουργία νέων κέντρων.

● Να λαμβάνονται υπ΄όψιν πληθυσμιακά κριτήρια, απόσταση απ΄τα αστικά κέντρα, τετραγωνικά μέτρα.

● Ειδικές μελέτες για την αναγκαιότητα έργου ( περιοχή, Εμπορική Πολεοδομία, οικολογικές άδειες κ.ά).

γ/ Παρεμπόριο σύγχρονη μάστιγα του Ελληνικού κράτους ας αναζητήσουμε εκεί τα χρήματα που χάνονται στη μαύρη χοάνη και ποτίζουν Υπουργεία και πολιτικούς, 8-9δις χάνονται από το παρεμπόριο σε δασμούς και Φ.Π.Α.

- Νέο Νόμο προοδευτικό για τις σημερινές ανάγκες απλό, κατανοητό για την λειτουργία – Λαϊκών Αγορών.

- Πλανόδιο Υπαίθριο Εμπόριο μάζεμα Υπουργικών Αποφάσεων, εγκυκλίων, αρμοδιοτήτων .

- Με βασική αρχή μια εποπτεία για τις Λαϊκές (άδειες χωροθέτηση έλεγχος)Δήμος.

δ/Φορολογικό: Δίκαιο απλό κατανοητό ώστε να συμπληρώνουμε μόνη μας τη Δήλωση.

ε/ Άνεργοι Έμποροι:

• Λειτουργία του Ειδικού Ταμείου, που έχουν πάει τα χρήματα;

• Πρόσβαση στα Μ.Μ. Μεταφορών, Θέατρο, Σινεμά.

• Δωρεάν φροντιστήρια για τα παιδιά τους.

• Καμία διακοπή σε κοινωνικά αγαθά ΔΕΗ, σταθ. ΟΤΕ, Νερό κ.ά.

στ/ Ασφαλιστικό : Κοινωνικός χαρακτήρας με επιδότηση της πολιτείας εξομοίωση σύνταξης ΤΑΕ-ΤΕΒΕ.

ζ/ Κυριακάτικη Αργία: Συμφωνούμε με την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού κου Αντώνη Σαμαρά την 30/4/2012 ενώπιον των φορέων της πόλης μας «καμία Κυριακή, δεν μιλάμε για καμία Κυριακή». Η Κυβέρνηση στηρίζει τη θέση του Πρωθυπουργού;

Επειδή μιλάμε για ανάπτυξη θέτουμε τους βασικούς άξονες στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής που πρέπει να είναι:

• Η στήριξη και προώθηση της συμμετοχής των ΜμΕ , με αντικειμενική αξιολόγηση , σε όλους τους τομείς παραγωγικής δραστηριότητας της Ελλ. Οικονομίας.

• Η ανάπτυξη θα συμβεί με την καθιέρωση διαφανών, αξιοκρατικών , στοχευμένων επιλογών, με αντιμονοπωλιακό προσανατολισμό και τη βέλτιστη στήριξη των πολύ μικρών επιχειρήσεων, καθώς ο κατ’ όνομα υγιής ανταγωνισμός, λειτουργεί νομοτελειακά εις βάρος των μικρών, ευνοώντας την υπερσυσσώρευση κεφαλαίου.

• Η δημιουργία συνεργατικών διαδικασιών με την ενεργή συμμετοχή της αυτοδιοίκησης αλλά και της κεντρικής διοίκησης, στην αναπτυξιακή διαδικασία είναι απαραίτητο να τεθεί στον πυρήνα μίας νέας αναπτυξιακής στρατηγικής, η οποία οφείλει να στηριχθεί στην βάση ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου, μίας νέας κοινωνικής συμφωνίας. Πρώτιστο μέλημα αυτής της συμφωνίας οφείλει να είναι η προώθηση προϊόντων ελληνικής παραγωγής καθώς και προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας με ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και εξαγωγικό προσανατολισμό, σε απομείωση των ανάλογων εισαγωγών.

• Η ανάπτυξη του συνεταιριστικού κινήματος και της κοινωνικής οικονομίας(κοινωνικές επιχειρήσεις, πράσινες επιχειρήσεις, παραγωγικοί μικροί συνεταιρισμοί) σε διαδραστική σχέση με τους άλλους τομείς της οικονομίας.

• Η προνομιακή στήριξη και ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας των νέων , των γυναικών, των μακροχρόνια ανέργων (ιδιαίτερα των πτυχιούχων ανώτερης ή ανώτατης βαθμίδας).

• Για την ενίσχυση των παραπάνω και την ένταξη των ΜμΕ στο γενικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, απαιτείται η καταγραφή των έμμεσων ή άμεσων τρόπων χρηματοδότησης, καθώς και το χωροταξικό και χρονικό διάγραμμα υλοποίησής τους.

Τέλος όποιες και όσες σωστές προτάσεις και αν γίνουν εάν δεν υπάρχουν υποδομές δεν πρόκειται να υλοποιηθεί καμία.

Χωρίς οδικούς άξονες, Σιδηρόδρομο, Φυσικό αέριο κ.ά., η χώρα έγειρε με ευθύνη της πολιτείας προς τον Ανατολικό άξονα με ότι αυτό συνεπάγεται.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ