2013-05-31 02:49:17
Φωτογραφία για Δείτε βίντεο με τον Μπαλτάκο να μιλά για το Βατοπαίδι
Περίπου 4.000 κόσμου καταχειροκρότησε το έργο της Μονής Βατοπαιδίου παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνων και πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμου.

''Η Μονή Βατοπαιδίου είναι αθώα για οιοδήποτε μπορεί κανείς ποτέ να τις προσάψει'', υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης κ. Μπαλτάκος στον σύντομο χαιρετισμό του κατά τη χθεσινοβραδινή εκδήλωση της Μονής στο πλαίσιο της οποίας παρουσιάστηκε το έργο της αδελφότητας στα 25 της παρουσίας της στο ιστορικό μοναστήρι.

Στην εκδήλωση επικράτησε το αδιαχώρητο. Περίπου τέσσερις χιλιάδες κόσμου προσήλθε στην εκδήλωση .Στον χαιρετισμό του ο ηγούμενος Εφραίμ σημείωσε '' Ο κ. Λούλης μας είπε ότι πρέπει να παρουσιαστεί το έργο της Μονής, υποχωρήσαμε επειδή ήταν μέρες αγάπης και οι πατέρες εργάστηκαν πυρετωδώς . Τα κειμήλια του Αγίου όρους είναι οι ψυχές των μοναχών που αφιερωθήκαν στον θεό. Σήμερα είναι λίγοι οι άνθρωποι που η προσευχή τους έχει δύναμη.


Χρειαζόμαστε ανθρώπους που να έχει δύναμη η προσευχή για να παρηγορήσουν και να στηρίξουν τον λαό που σήμερα ζει στην ανέχεια και στην εγκατάλειψη . Η κρίση αυτή είναι πνευματική κρίση. Έχουμε ανάγκη από ανθρώπους να δώσουν τον αυθεντικό πνευματικό λόγο.

Εκεί στο Άγιο είμαστε υπεύθυνοι για πολλές ψυχές που αφιερωθήκαν στον Χριστό. Ο αγώνας είναι διαρκής. 50.000 διανυκτερεύσεις τον χρόνο, έχουμε μονό στο μοναστήρι μας.

Η Ελλάδα είναι η πρωτεύουσα της Ορθοδοξίας''

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Σινά, Δαμιανός,ο Μεσογαίας,κ. Νικόλαος, Γλυφάδας, κ.Πάυλος, Προικοννήσου,κ.Ιωσήφ και άλλοι Ιεράρχες, και πλήθος κληρικών.

agioritikovima.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ