2013-05-31 16:21:09
Φωτογραφία για Πάτρα: Eκδήλωση μνήμης για τον Ερνέστο Τσίλλερ - Είσοδος ελεύθερη
Εκδήλωση μνήμης με τίτλο «Ερνέστος Τσίλλερ: Ο Αρχιτέκτων» θα παρουσιάσει το «Πλήρωμα 94», το βράδυ της Τρίτης 4 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» της Πάτρας, με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από τον θάνατο τού μεγάλου δημιουργού και 140 καλλιτεχνικών περιόδων από τα εγκαίνια του θεάτρου.

Πρόκειται για το ένατο πρόσωπο, με προσφορά στην τοπική μας ιστορία, που το «Πλήρωμα 94» τιμά, μέσα από μία Εκδήλωση Μνήμης. Έχουν προηγηθεί –από το ξεκίνημα της δράσης, το 2009- αντίστοιχες εκδηλώσεις στις οποίες τιμήθηκαν, κατά σειρά, οι: Άλκης Στέας, Θεόφιλος Κάββουρας, Πατρέας - Απόστολος Ανδρέας - Γουσταύος Κλάους, Αλέκος Χαράρης και Λάκης Σάντας.

Στη φετινή εκδήλωση ένα πλήθος 50 και πλέον καλλιτεχνών συνεργάζονται εθελοντικά προκειμένου, μέσα από μία ολοκληρωμένη παράσταση (με θέατρο, χορό, μουσική, βίντεο κ.α.), να παρουσιάσουν στοιχεία από τη ζωή και το έργο του μεγάλου αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλλερ, καθώς και μία αναδρομή στην ιστορία του θεάτρου που εκείνος έχτισε στην Πάτρα το 1872.


Η εκδήλωση διοργανώνεται με την αρωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και με την υποστήριξη του Τμήματος Δυτικής Ελλάδος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ενώ –μεταξύ άλλων- συμμετέχουν ένα Μουσικό Σύνολο Μαθητών των Πειραματικών Σχολείων της Πάτρας, η σχολή χορού Dirty Dancing και μεμονωμένοι ηθοποιοί, μουσικοί, χορευτές, τραγουδιστές,

Τα κείμενα επιμελήθηκε ο Τζίμης Πολίτης, τη σκηνοθεσία ανέλαβε η Νικόλ Πετρουλή, χορογραφίες για την εκδήλωση έκανε η Μαριμίλλη Ασημακοπούλου και τη μουσική επιμέλεια είχαν η Ιωάννα Μιντιλογλίτη (των σόλο τραγουδιών), η Λίνα Γερονίκου (των λυρικών τραγουδιών) και ο Παναγιώτης Χριστόπουλος (των χορευτικών).

Ρόλο-έκπληξη έρχεται από τη Σύρο για να παίξει ο Γιάννης Δεσύπρης, ερασιτέχνης ηθοποιός του θεατρικού ομίλου «Ο Σουρής» και ενεργό μέλος της ομάδας πρωτοβουλίας για την διάσωση του Θεάτρου «Απόλλων» της Σύρου, μιας προσπάθειας που πέτυχε το σκοπό της ολοκληρωτικής ανακατασκευής του θεάτρου της Ερμούπολης, μετά από αγώνα 25 ετών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας, ανάλογα με την προσέλευση. Ώρα έναρξης: 21.30.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ