2013-05-31 21:09:03
Φωτογραφία για Το ΚΚΕ καλεί σε συναγερμό για τη διάσωση των ταμείων
«Η ταλαιπωρία χιλιάδων συνταξιούχων του ΙΚΑ που τις τελευταίες δύο μέρες στοιβάχτηκαν σε ουρές, αναζητώντας το δίκιο και τη σύνταξή τους, είναι μόνο... η κορυφή του παγόβουνου της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στο ασφαλιστικό σύστημα», επισημαίνει το ΚΚΕ, προσθέτοντας σε σχόλιό του, ότι «οι τελευταίες εξελίξεις, με την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, τη Λευκή Βίβλο της ΕΕ για τις συντάξεις, καθώς και οι πρόσφατες συναντήσεις που πραγματοποίησε το κόμμα με τους διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων, τους εργαζόμενους σε αυτά και τις συνταξιουχικές ενώσεις, επιβεβαιώνουν το αίσθημα ανησυχίας για την κατάσταση των ταμείων και για τη διασφάλιση των συντάξεων».

Το ΚΚΕ κάνει λόγο για «κυνική ομολογία» στην έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος «πως οι συντάξεις που θα χορηγούν στο εξής τα ασφαλιστικά ταμεία θα είναι τόσο χαμηλές, που θα υπολείπονται ακόμα και των «ορίων της φτώχειας».


Στο σχόλιο του κόμματος επισημαίνεται ότι «προκαλούν όταν λένε πως ακόμα και οι πετσοκομμένες κύριες συντάξεις, που δίνονται σήμερα, αποτελούν «γενναιοδωρία» του κράτους. Πιέζουν και εκβιάζουν ώστε να στραφούν οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική ασφάλιση. Έχουν ως στόχο την απαλλαγή των μονοπωλίων και του κράτους από την όποια συμμετοχή είχαν στη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος.

Θέλουν να παραδώσουν εξ ολοκλήρου την Ασφάλιση, την Υγεία και την Πρόνοια στην κερδοσκοπία των ιδιωτικών ασφαλιστικών επιχειρήσεων».

Το σχόλιο του ΚΚΕ καταλήγει καλώντας σε συναγερμό και δράση τώρα για τις συντάξεις και τα ασφαλιστικά ταμεία.
express.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ