2013-06-02 14:24:03
Φωτογραφία για Στάχτη εργοστάσιο ανακύκλωσης χαρτιού στο Βόλο [video]
Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο συμπίεσης χαρτιού στη Β’ Βιομηχανική περιοχή του Βόλου (πίσω από το εργοστάσιο της Χαλυβουργίας) . Λόγω του εύφλεκτου υλικού η φωτιά ήταν πολύ δύσκολο να τιθασευτεί προκαλώντας μεγάλη καταστροφή. Εκεί βρέθηκε μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τους πυροσβέστες να δίνουν πραγματική «μάχη» καθώς οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα δύσκολες. Πυκνός μαύρος καπνός είχε καλύψει όλη την Β’ Βιομηχανική, ήταν όμως ορατός από απόσταση πολλών χιλιομέτρων από διάφορα σημεία της ευρύτερης περιοχής.

Μεγάλη είναι η επιβάρυνση του περιβάλλοντος, ενώ ήδη υπήρξαν διαμαρτυρίες για δυσφορία στην αναπνοή από πολίτες.

Την ώρα εκδήλωσης της φωτιάς στο χώρο του εργοστασίου βρίσκονταν εργαζόμενοι. Κανείς, στην παρούσα φάση, δεν μπορεί να μιλήσει για τα αίτια της φωτιάς. Μόλις η φωτιά έγινε αντιληπτή ενημερώθηκε αμέσως η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η κινητοποίηση ήταν άμεση. Λόγω του εύφλεκτου υλικού η φωτιά πήρε διαστάσεις γρήγορα και ο κίνδυνος επέκτασης σε γειτονικά εργοστασιακά κτίρια ήταν υπαρκτός. Από τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο δεν κινδύνευσε κανείς. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως επρόκειτο για ένα χώρο όπου συγκεντρώνονταν χαρτί προς ανακύκλωση. Σε όλη του την έκταση υπήρχαν στοιβαγμένες ποσότητες χαρτιού.


Στο εργοστάσιο επιχειρούσαν 30 πυροσβέστες με 10 πυροσβεστικά οχήματα από υπηρεσίες του Βόλου, του Αλμυρού, της Βιομηχανικής περιοχής και από τους Νομούς Λάρισας και Καρδίτσας.

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και όλα δείχνουν πως το αποτέλεσμά της θα είναι ιδιαίτερα καταστροφικό.

almyrosinfo.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Γενική Συνέλευση της ΕΣΠΕΑΜΘ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Γενική Συνέλευση της ΕΣΠΕΑΜΘ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ