2013-06-02 14:37:17
Φωτογραφία για Βομβαρδισμένο τοπίο η Κωνσταντινούπολη - Eικόνες καταστροφής άφησαν πίσω τους τα επεισόδια στην πλατεία Ταξίμ
Την νύχτα, νέα επεισόδια σημειώθηκαν στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη, όπου διαδηλωτές προσπάθησαν να πλησιάσουν στα γραφεία του Ερντογάν στις δύο πόλεις. Στην Άγκυρα, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού για να διαλύσει πορεία πολλών χιλιάδων διαδηλωτών προς την έδρα της κυβέρνησης, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα κατά του Ερντογάν, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Οι διαδηλωτές απάντησαν ρίχνοντας πέτρες ενώ κατέστρεψαν διαφημιστικές πινακίδες, φανάρια και έσπασαν τζάμια των γύρω καταστημάτων. Σύμφωνα με το Ανατολή, 56 άνδρες των δυνάμεων της τάξης τραυματίστηκαν ενώ αρκετοί διαδηλωτές συνελήφθησαν. Παρόμοια επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ των δυνάμεων της τάξης και διαδηλωτών στην Κωνσταντινούπολη, γύρω από τα γραφεία του πρωθυπουργού στη συνοικία Μπεσικτάς. Οδοφράγματα είχαν στηθεί στους δρόμους και η αστυνομία διέλυσε το πλήθος ρίχνοντας δακρυγόνα.


Πολλές οργανώσεις προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατήγγειλαν την αγριότητα των δυνάμεων της τάξης και η Διεθνής Αμνηστία ανακοίνωσε ότι υπάρχουν δύο νεκροί και τουλάχιστον χίλιοι τραυματίες, στοιχεία που δεν έχουν επιβεβαιωθεί από επίσημη πηγή. Οι συγκρούσεις στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες πόλεις είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 79 άνθρωποι, εκ των οποίων 53 πολίτες και 26 αστυνομικοί, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μουάμερ Γιουλέρ.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

 

Πηγή: newsit 

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ REUTERS 

VIDEO: RUSSIA TODAY
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ