2013-06-07 17:19:06
Φωτογραφία για «Μακεδονικός Αγώνας και Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης το χθες και το σήμερα»
Η Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών Θεσσαλονίκης και ο Σύνδεσμος των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης διοργανώνουν στο πλαίσιο των παράλληλων επιστημονικών εκδηλώσεων της έκθεσης “1912 Η Θεσσαλονίκη των Ελλήνων” την τέταρτη κατά σειρά ημερίδα με θέμα “Μακεδονικός Αγώνας και Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης - Το χθες και το σήμερα” που θα πραγματοποιηθεί στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Γρ.Λαμπράκη 4, πίσω από το Πανεπιστήμιο «Μακεδονία») το Σάββατο, 8 Ιουνίου 2013, στις 12 το μεσημέρι.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης είναι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ.Πάνος Παναγιωτόπουλος. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει ξενάγηση στον χώρο της έκθεσης.

Η σπονδυλωτή Έκθεση με τίτλο «1912 Η Θεσσαλονίκη των Ελλήνων», η οποία διοργανώνεται στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων (1912-2012) από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, αξιοποιεί τα αρχεία και τις συλλογές των Κωνσταντίνου Γκιουλέκα και Γεωργίου Κωνσταντινίδη και αρθρώνεται σε πέντε εκθεσιακές ενότητες σε αντίστοιχους συμβολικούς χώρους της πόλης: στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και στο Βασιλικό Θέατρο (ΚΘΒΕ)
. Η έκθεση, η οποία μετρά χιλιάδες επισκέπτες – μεταξύ των οποίων και πάρα πολλοί μαθητές, πήρε τρίμηνη παράταση και θα διαρκέσει έως 30 Ιουνίου 2013.

Στο πλαίσιο της Έκθεσης «1912 - Η Θεσσαλονίκη των Ελλήνων» πραγματοποιούνται παράλληλες επιστημονικές εκδηλώσεις στους χώρους που φιλοξενείται η Έκθεση με τις αντίστοιχες γνωστικές ενότητες, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους επισκέπτες της να αποκτήσουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα και να γνωρίσουν καλύτερα τα πρόσωπα της ελληνικής κοινότητας της τουρκοκρατούμενης Θεσσαλονίκης στις δεκαετίες πριν την απελευθέρωση της πόλης∙ μιας κοινότητας ακμαίας που αναπτυσσόταν με γοργούς ρυθμούς σε ένα μεταβαλλόμενο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον.
 
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ