2013-06-07 18:35:11
Φωτογραφία για ΚΑΛΑΦΑΤΑΚΗΣ : ΜΙΚΡΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ Η ΕΔΡΑ
Ανοιχτή σε κάθε αποτέλεσμα είναι η σειρά των τελικών της Α1 σύμφωνα με τον Γιώργο Καλαφατάκη που δίνει μικρό προβάδισμα στον Ολυμπιακό έναντι του Παναθηναϊκού μόνο λόγω έδρας.

Ο τεχνικός του Ίκαρου Καλλιθέας μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM και την εκπομπή «Μπαμ και Κάτω» και τόνισε πως και οι δύο ομάδες διαθέτουν το ταλέντο και την ποιότητα να φέρουν τα πάνω κάτω οποιαδήποτε στιγμή και προέβλεψε πως ο τίτλος του πρωταθλητή θα κριθεί στα πέντε παιχνίδια.

«Όλοι είμαστε εν αναμονή της εικόνας που θα παρουσιάσουν οι δύο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός έδειξε στα πλέι οφ πως έχει φρεσκάδα, ενέργεια και κίνητρο. Δύο νέους παίκτες που ο ένας έχει προσαρμοστεί πλήρως. Ο δε Ολυμπιακός σε αυτά τα μας δεν έδειξε να έχει πολύ φρεσκάδα. Στη συνέχεια έδειξε πως είναι βρίσκει τα πατήματά του. Είναι φυσιολογικό γιατί κάπου είχε αδειάσει μετά την Ευρωλίγκα. Ήταν τέτοια επιτυχία που χρειάζεται κάποιο διάστημα για να γεμίσουν οι παίκτες. Κι εγώ έχω μια περιέργεια να δω σε πια κατάσταση θα εμφανιστούν».


«Πολλές φορές λένε για το μπρέικ στο πρώτο ματς από τον φιλοξενούμενο ή σαν γηπεδούχος να ξεκινήσεις με το 1-0. Είναι καθοριστικό και σημείο αναφοράς, αλλά αυτό δεν είναι κανόνας. Θεωρητικά ο γηπεδούχος έχει αβαντάζ και προβάδισμα. Στο παρελθόν αυτό έχει αλλάξει. Οι παίκτες έχουν ποιότητα και είναι έμπειροι οπότε δεν νομίζω να επηρεάζονται».

«Ο Διαμαντίδης για τον Παναθηναϊκό και ο Σπανούλης για τον Ολυμπιακό είναι φυσικοί ηγέτες. Όμως έχουμε δει πως αυτοί είναι αυτοί που είναι. Πρόκειται για σταθερές. Σημαντικό ρόλο όμως θα έχουν οι υπόλοιποι. Ο Ούκιτς, ο Λάσμε, ο Γκιστ από τη μία μεριά, ο Λο, ο Χάινς από την άλλη. Κάποιος από αυτούς θα πρέπει να δείξει χαρακτήρα και νβα σηκώσει το βάρος. Είναι θέμα παιχνιδιού και ημέρας. Είναι ματς ψυχολογίας και πνεύματος. Ποιος έχει προετοιμαστεί καλύτερα. Στο τεχνικό κομμάτι δεν έχουν να κρύψουν κάτι ο ένας από τον άλλο. Εδώ μιλάει το ταλέντο και ο εγωισμός κάθε παίχτη. Μετράει το πόσο συγκεντρωμένη είναι η κάθε ομάδα και πόσο το θέλει. Σημασία έχει η πειθαρχία, το πάθος, η συγκέντρωση και το σκάουτινγκ έρχεται μετά».

«Ο Παναθηναϊκός έχει συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού. Με τον Αργύρη παίζουν στοχευμένη επίθεση και θα προσπαθήσουν να βρουν αδυναμίες για να χτυπήσουν. Ο Ολυμπιακός βασίζεται στην άμυνα αλλά μπορεί να βγάλει σουτ και πικ εντ ρολ, κάνει πιο ολοκληρωμένες επιθέσεις. Το μυστικό είναι ο ρυθμός, η άμυνα και η μέρα που θα βρεθεί η κάθε ομάδα ώστε να επιβληθεί στον αντίπαλο και να τον πάει εκεί που θέλει».

«Είναι σημαντικό κομμάτι η διαιτησία και σε τέτοια ματς πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, όμως δεν πρέπει να προκαταβάλουμε καταστάσεις. Να έχουμε εμπιστοσύνη, αφού έχουμε καλούς διαιτητές. Παράπονα πάντα θα υπάρχουν».

«Προβάδισμα μπορώ να δώσω μόνο λόγω της έδρας, σας είπα όμως πως τέτοιοι παίκτες μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα. Πιστεύω πως θα πάμε σε 5 παιχνίδια και να δούμε καλό μπάσκετ με τον καλύτερο να κερδίζει το πρωτάθλημα».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ