2013-06-07 21:45:18
Φωτογραφία για Διασκεδάζει τις εντυπώσεις ο Ερντογάν
Του Νίκου Στέλγια

Έκανε λόγο για υποτιθέμενο «λόμπι τοκογλύφων», που επιχειρεί να ρίξει την κυβέρνηση του

Λίγο πριν την επιστροφή του κ. Ερντογάν στην χώρα, χιλιάδες διαδηλωτές χύθηκαν για 10η νύχτα στους δρόμους των μεγάλων τουρκικών πόλεων

Αμέσως μετά την επιστροφή του στην Τουρκία, τα ξημερώματα της Παρασκευής, ο Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Ο Τούρκος Πρωθυπουργός απευθύνθηκε στους υποστηρικτές του έξω από τον διεθνές αερολιμένα της Κωνσταντινούπολης.

Στην ομιλία του, ο Πρωθυπουργός Ερντογάν έκανε λόγο για ένα υποτιθέμενο «λόμπι τοκογλύφων», το οποίο επιχειρεί να ρίξει την κυβέρνηση του. Σύμφωνα με τον ίδιον, με αυτό τον τρόπο εξηγείται το οικονομικό αδιέξοδο, στο οποίο έχει εισέλθει η Τουρκία τις τελευταίες ημέρες.

Ο κ. Ερντογάν χρησιμοποίησε υψηλούς τόνους στην ομιλία του. Την ίδια στιγμή, απέφυγε να αναφερθεί στα αιτήματα των ακτιβιστών και των διαδηλωτών
. Ο ίδιος άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση του είναι αντιμέτωπη με ένα σχέδιο, το οποίο ενδέχεται να οδηγήσει σε ένα νέο πραξικόπημα. Ο κ. Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση του στοχεύει στην οικοδόμηση ενός σύγχρονου δημοκρατικού καθεστώτος στην Τουρκία. Επίσης, ανέφερε ότι η κυβέρνηση του θα εμποδίσει όσους επιχειρούν να επισκιάσουν την δημοκρατία και να προχωρήσουν σε πράξεις βανδαλισμού.

Οι διαδηλωτές διέκοψαν την ομιλία του Τούρκου Πρωθυπουργού με διάφορα συνθήματα θρησκευτικού περιεχομένου. Σε μια περίπτωση, οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν την άδεια του Πρωθυπουργού για να προχωρήσουν στο Πέρα και να αντιμετωπίσουν τους ακτιβιστές.

Διάφορα αντιπολιτευόμενα μέσα ενημέρωσης, διαμαρτυρήθηκαν για την μεγάλη μιντιακή κάλυψη της επιστροφής του Πρωθυπουργού Ερντογάν στην χώρα και επέλεξαν να μεταδώσουν ντοκιμαντέρ με πιγκουίνους. Λίγο πριν την επιστροφή του κ. Ερντογάν στην χώρα, χιλιάδες διαδηλωτές χύθηκαν για 10η νύχτα στους δρόμους των μεγάλων τουρκικών πόλεων και ύψωσαν την φωνή τους κατά της τουρκικής κυβέρνησης.

Στην Κωνσταντινούπολη, στην περιοχή Γκαζί, όπου την πλειοψηφία των κατοίκων την αποτελούν οι Αλεβίδες, χιλιάδες διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχει τουλάχιστον ένας τραυματίας, του οποίου η κατάσταση είναι κρίσιμη. Ένταση επικράτησε και σε άλλες πόλεις της Τουρκίας.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
InfoGnomon
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ