2012-04-05 11:06:04
Φωτογραφία για Ο. Παπανδρέου-Παπαδάκη: Αναπτυξιακή στήριξη της Εταιρείας, ΕΒΙΟΠ-ΤΕΜΠΟ, στο Βασιλικό Ευβοίας
από το Γραφείο Τύπου

ΠΡΟΣ: Την Αξιότιμη Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Κυρία Άννα Διαμαντοπούλου.

Η Εταιρεία, ΕΒΙΟΠ-ΤΕΜΠΟ Α.Ε που εδρεύει στο Βασιλικό Ευβοίας, με έτος ίδρυσης το 1965, απαριθμεί σήμερα 358 εργαζομένους.

Η εν λόγω εταιρεία κατέχει την παγκόσμια αποκλειστικότητα σχετικά με την παραγωγή μοναδικού ηλεκτρολογικού υλικού. Το 2011 οι επενδύσεις έφθασαν στο ποσό των 3,5 εκ ευρώ, ενώ ο τζίρος της εταιρείας ανήλθε στα 35 εκ ευρώ. Το 48% των μετοχών της εταιρείας κατέχει η SIEMENS, το 31% η Γερμανική Εταιρεία Phoenix Contact, ενώ μόλις το 21% κατέχει η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Στα πλαίσια λοιπόν του Σχεδίου Συμφωνίας μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Ομίλου SIEMENS, που ενέκρινε ομόφωνα το Υπουργικό Συμβούλιο, θεωρώ ότι είναι αδήριτη η ανάγκη για στήριξη της εν λόγω εταιρείας( ΕΒΙΟΠ-ΤΕΜΠΟ)αλλά και περαιτέρω αναβάθμιση και επέκταση της, δεδομένου και του άριστου εργατικού δυναμικού, κάτι που θα σημάνει ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη αλλά κυρίως νέες θέσεις εργασίας, για μια περιοχή, όπως η Εύβοια, η οποία κατέχει θλιβερή πρωτιά στα ποσοστά ανεργίας, πανελλαδικά.


Συνεπώς ερωτάται η κ. Υπουργός:

1. Ποια είναι η θέση του Υπουργείου για το συγκεκριμένο θέμα;

2. Υπάρχει κάποιο σχέδιο εκ μέρους του Υπουργείου προκειμένου η εταιρεία ΕΒΙΟΠ-ΤΕΜΠΟ να υπαχθεί σε επιπλέον Αναπτυξιακό Σχεδιασμό, με σκοπό την επέκταση της, αλλά κυρίως τη διασφάλιση και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για το καλό της Εύβοιας; Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ