2013-06-11 20:57:03
Φωτογραφία για Στο Εφετείο Κρήτης την Παρασκευή ο Γιάννης Κουράκης για την αδειοδότηση κινηματογράφου
Στο Εφετείο Κρήτης θα δικαστεί σε δεύτερο βαθμό την ερχόμενη Παρασκευή 14 Ιουνίου ο δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, για την υπόθεση της αδειοδότησης του εμπορικού κέντρου «Τάλως».

Ο κ. Κουράκης πρωτοδίκως έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή μαζί με τον πρώην αντιδήμαρχο Οικονομικών Μιχάλη Περυσινάκη και Ηρακλειώτη επιχειρηματία, για παράβαση καθήκοντος, οι δύο πρώτοι και ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος ο δεύτερος.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε επιχειρηματίας, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Κουράκη ότι ανάγκασε τον πρώην αντιδήμαρχό του να υπογράψει άδειες για εμπορικά καταστήματα και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε εμπορικό κέντρο της πόλης, ενώ με βάση τις χρήσεις γης και τον Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό, άδειες προβλέπονται μόνο για

σπίτια ή παραδοσιακά εστιατόρια και αναψυκτήρια.

Ο Γιάννης Κουράκης έκανε λόγο για ένα "πόλεμο κινηματογραφικών εταιρειών", στη μέση του οποίου βρέθηκε ο δήμος. Ο ίδιος ωστόσο υπογράμμισε ότι το θέμα της αδειοδότησης του κινηματογράφου Odeon, εγκρίθηκε ομόφωνα από όλα τα πρωτοβάθμια συμβούλια θεάτρων και κινηματογράφων, στα οποία παραπέμφθηκε, ενώ για το ρόλο του τότε αντιδημάρχου Οικονομικών, Μιχάλη Περυσινάκη, τόνισε ότι "αν δεν υπέγραφε ο κ.Περυσινάκης, θα έπρεπε να παραπεμφθεί για παράβαση καθήκοντος".
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ