2013-06-13 12:13:51
Φωτογραφία για Στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ο Αλέξης Τσίπρας
Το παρών στις απεργιακές συγκεντρώσεις στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ θα δώσει ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Αλ. Τσίπρας.

Την Δευτέρα 17/6, με αφορμή τον έναν χρόνο της κυβέρνησης Σαμαρά, αλλά και το κλείσιμο της ΕΡΤ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.

«Η απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι η αρχή του τέλους για το μνημονιακό καθεστώς, τη μνημονιακή περιπέτεια της χώρας», υποστήριξε κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ 3 στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτίμηση του κ. Τσίπρα ήταν ότι θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις, επανέλαβε ωσόσο, ότι η κυβέρνηση δεν θα πέσει από τα «δεκανίκια του κ. Σαμαρά», όπως χαρακτήρισε τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, αλλά από τη λαϊκή αντίδραση.

«Η κυβέρνηση τρώει τα ψωμιά της» παρατήρησε χαρακτηριστικά και κάλεσε τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί.


«Δεν είναι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ υπό απόλυση, αλλά κάποιοι άλλοι μετράνε μέρες», σημείωσε με νόημα και ταυτόχρονα έθεσε θέμα λειτουργίας της Δημοκρατίας, λέγοντας πως «η δημόσια τηλεόραση κλείνει όταν έχουμε επέμβαση ξένων δυνάμεων ή όταν γίνεται πραξικόπημα».

Χαρακτήρισε, μάλιστα, πρωτοφανές το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση ότι η περιουσία της ΕΡΤ περνάει στο υπουργείο Οικονομικών και σχολίασε πως «την ανακοίνωση φάνηκε να την έγραψε συνταγματάρχης».

Μαζί με τον κ. Τσίπρα ήταν ο καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας Γιάννης Βαρουφάκης -ο οποίος είπε ότι το «μαύρο» στην ΕΡΤ το ένιωσε στο στομάχι και του ξύπνησε μνήμες από τη δικτατορία- και ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας Τζέιμς Κένεθ Γκαλμπρέιθ, που σημείωσε ότι ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη για να δώσει συνέντευξη στην ΕΤ 3, αλλά οι εξελίξεις «συνωμότησαν» και η περιπέτεια απέκτησε περισσότερο βάρος. 

Ναυτεμπορική
InfoGnomon
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ