2013-06-13 13:25:03
Φωτογραφία για Περί την επικαιρότης
Γράφει ο Μήτσος ο Τούφας

Είπαμε να αποκρατικοποιηθώμεν, (ή και ξεπουληθώμεν κατά πως το αντιλαμβάνεται ο πάσα εις) αλλά αυτοί οι Ρούσσοι,το άπονο ξανθό γένος, ανέκρουσε πρύμναν. Γιατί ρε παιδιά ? Έχουμε στήσει κώλο στο Βαρδάρη και  πουλάμε σ όποιον μουστερή γουστάρει.Τζάμπα πράμα!!Κι από τιμές ότι θέτε. Και σεις μας φτύνετε? Γιατί? Δεν είναι πρέπον . Νομίζω?

Τίποτις . Πάλι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πληρώσουσι τη νύφη. Πολύ αλέγρα μας βγήκε αυτή η νύφη όμως ρε παιδί και δεν μπορούμε να την κάνουμε ζάφτι. Κόπηκαν τα ποδάρια μας από το σπρώξε, σπρώξε και χώσε χώσε, νεφρό δεν μας απόμεινε να πούμε κι αποτέλεσμα μεδέν. Βέβαια οι κακές έως και κακότατες γλώσσες λέγουσι στα πέριξ πως πάλι τα διαπλεκόμενα φιλαράκια σας πήγατε να σώσετε που χρωστάνε της Μιχαλούς . Κι οι Ρούσσοι επειδής τόσο μαλάκες δεν είναι να πληρώσουν τα χρέη των κολλητών σας, την κάνανε με πλάγια πηδηματάκια προς βορρά , και μείναμε με τον , μετά συγχωρήσεως , ανά χείρας


Οπότε πήρε σβάρνα το καλοπληρωμένο κομματόσκυλο, ο διορισμένος πρόεδρας των αποκρατικοποιήσεων τα κανάλια να δικαιολογηθεί(είναι και η θέσις μας που κλυδωνίζεται ρε γαμώ!!) πως ''δεν φταίμε μεις αλλά οι Ρούσσοι και που να βγάλεις άκρα μ αυτούς τους πρώην κομμουνιστάς και δεν ήρθε δα και το τέλος του κόσμου και αύριο κιόλας θα κάνουμε μια σύσκεψις (έξτρα πληρωμένη)επί του θέματος και θα κρατήσουμε και πρωτόκολλα, θα κάνουμε και δηλώσεις , θα αναθεωρήσομε απόψεις και φιλίες κλπ''. Το ύφος όμως άλλα έλεγε. Και το βλέμμα. Κι η φωνή. Και τα δικά μας επίσης. Ωχ πάλι τα ίδια..... Ενάμισι δις το χρόνο θέλουσι έξτρα οι ερίφηδες οι Τροϊκανοί, τη φύτρα τους μέσα. Άντε μπάρμπα Γιάννη , κυρά Θοδώρα , Θανάση που μούθελες και διακοπές( έστω βδομάδα μία στα Δριμίγκλαβα) ξηλώνεστε κανονικώς ξανά μανά για να μπορεί ο πάσα ένας Μυτιληναίος(το όνομα, για όνομα, εντελώς τυχαίο) ή Χιωταίος ή Αθηναίος ή Λαμογαίος ή ξέρω γω Βαρδινογιαναίος να κάνει μπίζνες με πλέντυ κονόμι στο τζαμπαντάν.

Κι επειδής όλα είναι και θέμα εντύπωσις να πούμε, εχτές το βράδυ ο Σίμος,. ο ''Μπράβο Ρούλα''Κεδίκογλου, αυτή η μεγίστη πολιτική φυσιογνωμία , κατέβασε τον διακόπτη να πούμε και ΕΡΤ, πάπαλα. Ήτανε λέει κωλομάγαζο και κομματικό μπουρδέλο κι έπρεπε λέει να εξυγιανθεί. Καλώς και μπράβο και κάντε παιγνίδι.Μια απορία όμως. Ο πόνος να την εξυγιάνεται σας έπιασε τώρα ρε μόρτες (σαράντα χρονάκια το τραβολογούσατε ανηλεώς το γαμεμένο) ή επειδής είστε ανίκανοι και απλά εντολείς των Τροϊκανών και φοβάστε φάπες, βγήκατε και μας πουλάτε αναμόρφωσις και κάργα τσαμπουκαλίκι?. ''Πετάχτε ρε στο δρόμο κάνα τρεις χιλιάδες κομμάτια μη και μας κάνουσι ντα οι Τροϊκανοί και βλέπουμε!!!''

Τελεόρασις βλέπω σπάνια . Σιχαίνομαι την φάρα των μεγαλοδημοσιογράφωνε και όσων έχουν την νοοτροπία τους. Ανθίζομαι το παιγνίδι που παίζουνε τραβολογώντας και διαμορφώνοντας την πουτάνα την κοινή γνώμη κατά το δοκούν και κατά τα καλά και συμφέροντα των αφεντικών τους. Στο παιγνίδι αυτό η ΕΡΤ ήτο διαχρονικώς η μόνιμη πρωταθλήτρια , κάτι σαν τον Ολυμπιακό ένα πράμα. Η λοβιτούρα η σπατάλη και το κομματιλίκι ήταν συνυφασμένα με την ύπαρξη και τη λειτουργία της . Από τηλεθέασις , άστα να πάνε. Αλλά τώρα το σύστημά δεν την έχει ανάγκα καθ ότι πλέον εργάζεται καλώς και αποτελεσματικώς μετά των ιδιωτικών παπαγαλακίων.Οπότε είπαν να την εξυγιάνουν.Μόνο που στερείται το πολιτικό μας σύστημα, ολάκαιρο,καλής μαρτυρίας.Κι από καλές προθέσεις? Δώσαμε...δώσαμε.... Αρα αλλού βροντάν τα όργανα.

Απ την άλλη οι γνωστοί επαγγελματίες επαναστάτες και διαμαρτυρόμενοι(μετά την τελευταία τους λαμπρή επιτυχία εν Χαλκιδική) ξεσηκώνουν κόσμο καθ ότι κινδυνεύει η δημοκρατία και ''τι θα γενώμεν άνευ δημοσία ς τηλεόρασις?'' και ''πάει η ενημέρωσις και ο πλουραλισμός'' και άλλα τέτοια μπαρμπούτσαλα. Κουβαλήσανε και κάτι από ΠΑΜΕ , κάτι από ΑΝΤΑΡΣΥΑ μέχρι και το indymedia (αντεξουσιαστικό γαρ) επιστράτευε κόσμο(όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη) βγήκαν και οι γνωστές φάτσες, Λαφαζάνηδες κλπ να βάλουνε πλάτη,(που δεν βάλανε όταν απολυόταν κόσμος από γνωστά αριστερά συγκροτήματα τύπου. Εκεί κάνει τζίζζ και τα παιδιά κείνων των απολυμένων δεν πεινάνε, ξέρετε) αλλά δεν τραβάει το πράμα καθ ότι βεβαρυμένο το βιογραφικό και το παρελθόν αμαρτωλό τα μάλα(μόνο τα 320.000 ετησίως των Λυρτζή(εκ Τροτσκιστών περικαλώ) Οικονόμου και άλλων ομοειδών αναξιοπαθούντων ν ακούσεις, σου κόβονται γόνατα και διάθεσις). Χιλιάδες νεόπτωχοι τα τελευταία χρόνια και αυτοκτονημένοι και φυτοζοούντες και άνεργοι ιδιωτικοί και δημόσιοι και μικροεπαγγελματίες και μικρομαγαζάτορες και άλλοι τόσοι και τόσοι και η δημοκρατία κινδυνεύει και βουρ περί επανάστασις μόλις κακόπαθαν οι δημοσιοϋπάλληλοι δημοσιογράφοι? Ελα ρε. Ούτε ο Ρουσόπουλος τόση αγάπη πια !!! Είμαι σίγουρος πως με τα γνωστά σας τερτίπια , τα σαλτανάτια και την επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος ως το τέλος της βδομάδας θα σας έχει φτύσει το Πανελλήνιο. Παραδείγματα? Πού τόπος και χρόνος .

Στα σοβαρά τώρα και πέρα απ το μουνί της Έλλης , η πράξις αύτη που κατέβασε η κυβέρνησις είναι σκληρά , άπονος, βάρβαρη και βαθιά αντιδημοκρατική. Μπορεί να γενεί, που θα γενεί, τροχοπέδη για τσακ μπαμ απολύσεις άνευ πολλά πολλά και με μια απόφασις υπουργού( π.χ επιπέδου Μπουμπούκου και βάλε) θα πετάζονται χιλιάδες οικογένειες στο δρόμο με ότι τραγικό σημαίνει αυτό. Με ένα κωλόχαρτο μετατρέπουν ανθρώπους σε αναλώσιμα υλικά . Μπάζα που λέγουσι και οι άνεργοι αμπελοφιλοσοφούντες σαν και μένα. Μ ένα νεύμα της τρόικα και του ΔΝΤ θα καταστρέφουν , όπως και γένεται, χιλιάδες ζωές φτωχών μεροκαματιάρηδων ανθρώπων (ναι και της ΕΡΤ). Η ανικανότης και η επικινδυνότητα των κυβερνώντων μας και η υποταγή τους σε ντόπια και ξένα μεγαλοσυμφέροντα βρίσκει διέξοδο στις πλάτες του κοσμάκη . Που αλλού άλλωστε?

Ως και πάντα . Κι εμείς?

...δειλοί, μοιραῖοι κι ἄβουλοι ἀντάμα!

προσμένουμε, ἴσως, κάποιο θάμα!

Κώστας Βάρναλης- Οι Μοιραίοι

Αυτά και μετά συγχωρήσεως μόρτες
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αναλαμβάνει τους Νετς ο Κιντ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αναλαμβάνει τους Νετς ο Κιντ!
Παίρνει Μούργκα η ΑΕΚ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Παίρνει Μούργκα η ΑΕΚ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ