2013-06-21 21:11:05
Φωτογραφία για Παραμένουν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ παρά το τελεσίγραφo Στουρνάρα
Αποφασισμένοι να παραμείνουν στις εγκαταστάσεις του ραδιομεγάρου και στο προαύλιο εμφανίζονται οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και καλούν συναδέλφους τους να ανέβουν στην Αγία Παρασκευή.

Σε αναρτήσεις τους σε facebbok και twitter οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ καλούν τους συναδέλφους τους να παραμείνουν στις θέσεις τους και κάνουν έκκληση σε φορείς και συνδικάτα να μεταβούν στο ραδιομέγαρο.

Νωρίτερα σε ανακοίνωσή του το ΥΠΟΙΚ κάλεσε τους εργαζομένους να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις, ώστε να υλοποιηθεί απρόσκοπτα και άμεσα η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ταυτόχρονα σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Γιάννης Στουρνάρας, έχει ήδη δώσει εντολή στην Τράπεζα της Ελλάδος να καταβληθούν 2 μηνιαίοι μισθοί στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου, ως πρώτη δόση έναντι της συνολικής αποζημίωσης.

Στους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου θα καταβληθεί ένας μισθός μέχρι να υπάρξει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής και υπολογισμός τυχόν υπολοίπων, ενώ οι εργαζόμενοι κατηγοριών ΠΕΘ, Ειδικών Συμβούλων και Μετακλητών Υπαλλήλων δεν θα λάβουν αποζημίωση.


Δείτε εδώ την ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ για τις αποζημιώσεις

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ υπογραμμίζει: «Με όπλο την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η κυβέρνηση προχωρά στο κλείσιμο της σημερινής ΕΡΤ και σε απολύσεις εργαζομένων. Ο προσδιορισμός 2.000 θέσεων για τον μεταβατικό φορέα δεν συνεπάγεται την κατοχύρωση αυτών των εργαζομένων. Για τους περισσότερους από αυτούς απλά σηματοδοτεί την αναβολή της απόλυσής τους».

«Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ πρέπει να αντιπαλέψουν την πολιτική της κυβέρνησης και το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί να διαμορφώσει» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

Πηγή: newsit
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ