2013-06-27 16:57:03
Φωτογραφία για Να αποκτήσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες το δικαίωμα της αυτοασφάλισης
από το Γραφείο Τύπου

Βλέποντας την κατάσταση και καταγράφοντας τα προβλήματα της αγοράς έτσι όπως έχουν εξελίχθη ,μετά και την μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών , θεωρώ ότι ήρθε η ώρα, ώστε η κυβέρνηση να βάλει στο τραπέζι του Διαλόγου την Πρόταση, που εδώ και καιρό έχω διατυπώσει :Tην πλήρη απελευθέρωση των ελευθέρων επαγγελματιών από το Διμηνιαίο «Χαράτσι» του Ο.Α.Ε.Ε (πρώην ΤΕΒΕ.) ..Και το λέω χαράτσι γιατί συμφώνα με δηλώσεις έμπορων έχει μετατραπεί πλέον σε «χαράτσι» .

Για τους περισσότερους επαγγελματίες της περιφέρειας αποτελεί ένα «δεύτερο ενοίκιο» της επιχείρησης και όχι την έννοια καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών τους αφού κατά κοινή διαπίστωση των έμπορων θεωρούν ότι με τα χρήματα που καταβάλουν μηνιαίως , αν είχαν ιδιωτική ασφάλεια ,θα πήγαιναν στα καλύτερα ιδιωτικά νοσοκομεία και μάλιστα πρώτη θέση!!!!!!!!!!!

Είναι αδιανόητο άλλωστε ο επιχειρηματίας να ασφαλίζετε εδώ και δεκαετίες υποχρεωτικά σε έναν οργανισμό , ο οποίος είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και ελέγχεται διοικητικά από τεχνοκράτες πολιτικούς .


Πρόταση μου λοιπόν είναι : H προαιρετική ασφάλιση των ελεύθερων επαγγελματιών στον Ο.Α.Ε.Ε ως διευκόλυνση των επιχειρηματιών κατά την διαδικασία του επιχειρείν .

Μην ξεχνάμε ότι η Μικρομεσαία επιχείρηση είναι η Ραχοκοκαλιά της Οικονομίας . Για να μπορέσει να στηριχτεί η μικρομεσαία επιχείρηση θα πρέπει να γίνουν σοβαρές τομές εκσυγχρονισμού, ΤΩΡΑ Η Οικονομία μας χρειάζεται την Μικρομεσαία επιχείρηση και ο πρωθυπουργός θα πρέπει να κινηθεί μαζί με το οικονομικό του επιτελείο σε εφαρμογή νέων μεθόδων ώστε να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις αυτές …..Μια πρόταση ακόμα που θα δημοσιεύσω σύντομα και τεκμηριωμένα είναι: Nα μπει πλαφόν στα ενοίκια των καταστημάτων ανάλογα με το τετραγωνικό μέτρο και ανάλογα με την εμπορικότητα των οδών σε συνδυασμό με το κόστος κατασκευής ανά τετραγωνικό μέτρο…
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ